DÜNYANIN EN UZUN YELKENLİSİ BODRUM'DA

DÜNYANIN EN UZUN YELKENLİSİ BODRUM'DA

2006'da Tuzla'da inşa edilen süper yat The Maltese Falcon (Malta Şahini) Bodrum'a demirledi.

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne, Amazon internet sitesi ve HP gibi firmaların hissedarı olan dünyaca ünlü ABD’li milyoner Tom Perkins’in 2006 yılında Türkiye’de yaptırdığı, ardından İngiltere’nin en çok kazanan kadını olarak tanınan Elena Ambrosiadou’ya 100 milyon pounda sattığı dünyanın en uzun yelkenli yatı olarak bilinen 3 direkli Malta Şahini (The Maltese Falcon) isimli süper yat Bodrum'a demirledi. Dünyaca ünlü IKOS yatırım şirketinin sahibi Ambrosiadou, yatın üzerinde güneşlenirken, yakınları su sporları yaptı.

TUZLA'DA İNŞA EDİLDİ

ABD’li milyoner Tom Perkins için 2006 yılında Tuzla’daki Yıldız Tersanesi’nde 200 kişilik bir ekip tarafından 3 yılda imal edilen ve 100 milyon sterlin ödeyerek İngiltere’nin en çok kazanan kadın patronlarının başında gelen Yunan asıllı 58 yaşındaki EleneaAmbrosiadou’nun satın aldığı, dünyanın en büyük ve en modern yelkenlisi unvanına sahip Malta bayraklı 88 metre uzunluğundaki Malta Şahini, salı akşamı Bodrum’a geldi.
Yunanistan’ın Rodos adasından Bodrum’a gelen yat, kısa zamanda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Milyarder Elena Ambrobiadou yatın üzerinde güneşlenip kitap okurken yakınları su sporları yaptı.

YELKEN ALANI FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE
Dünyada ilk kez karbon fiber yelken direkleri takılan yatın yelken alanı bir futbol sahası büyüklüğünde. Atlantik’i 10 günde geçebilen tekne 30 mile kadar hız yapabiliyor. Elektronik ortamda dokunmatik olarak yönetilen yelken sistemine sahip yatta kare şeklinde toplam 15 yelken bulunuyor. Üç düğme ile otomatik çalışan bu sistem sayesinde tek kişi yalnız başına yelkenleri rahatlıkla kontrol edebiliyor. 

Kaynak: virahaber.com