DÜNYANIN EN GÜZEL KADIN PİLOTUNA ÖDÜL

DÜNYANIN EN GÜZEL KADIN PİLOTUNA ÖDÜL

Alman Bild gazetesinin dünyanın en güzel ve en cesur kadın pilotu olarak tanımladığı Niloofar Rahmani (23) Afganistan Hava Kuvvetleri’nde görev yapıyor. Bild gazetesinin haberine göre, Niloofar Rahmani 2001 yılında Taliban’ın...

 

Alman Bild gazetesinin dünyanın en güzel ve en cesur kadın pilotu olarak tanımladığı Niloofar Rahmani (23) Afganistan Hava Kuvvetleri’nde görev yapıyor. Bild gazetesinin haberine göre, Niloofar Rahmani 2001 yılında Taliban’ın devrilmesi sonrası Afganistan’ın ilk kadın pilotu oldu. Haberde, genç kadın pilotun ABD Dışişleri Bakanlığı’nca “International Women of Courage Award“ (Uluslararası Kadın Cesaret Ödülü) ödülüne layık görüldüğü yer aldı.

NİLOFAR RAHMANİ KİMDİR

Habere göre, çocukluğundan beri uçmaya meraklı genç kız, pilotluk okuluna gidebilmek için önce ingilizce öğrenmiş. 2010 yılında 18 yaşında Afganistan hava Kuvvetleri’ne girmeyi başararak, 2012’de pilotluk eğitimini tamamlamış. Niloofar Rahmani’nin ölü veya yaralı askerleri taşıması yasak. Çünkü o bir kadın. Bir operasyonda yaralı askerlere rastlayan Niloofar Rahmani, yasağa aldırış etmeden onları alıp hastaneye yetiştirmiş.

Üst rütbeli subaylarına kurtarma operasyonu ile ilgili bilgi veren Niloofar Rahmani, yasağa karşı gelmiş olmaktan ceza almadı. Güzel pilot, bu operasyonu ile Taliban’ın şimşeklerini üzerine çekti. Olay duyulunca sadece kendisi değil, aynı zamanda ailesi de ölüm tehditleri aldı. Niloofar Rahmani’nin tüm tehditlere rağmen, Afganistan Hava Kuvvetleri’nde kariyer yapmaya devam etmeye kararlı olduğu haberde yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı