DÜNYANIN EN FAKİR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

DÜNYANIN EN FAKİR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

Tüm iddiaları yalanlayan servet miktarı bu kadar

Cuma Hikmet

Cumhurbaşkanı seçimlerinin kesin sonuçları, bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Gazetede Erdoğan'ın mal beyanı da bulunuyor. 

KİMDEN 500 BİN ALACAKLIYMIŞ ?

Cumhurbaşkanlığı seçim yasasına göre YSK tarafından açıklanan kesin sonuçlar ile birlikte Cumhurbaşkanı Seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, göreve başlamadan önce "Mal Beyanı " da yayınlandı. Resmi gazetede yayınlanan Mal beyenına göre, Erdoğan'ın eski bildiriminde bulunan 500.000:_TL Alacağının borçlusu da belli oldu. Yıllardır sır gibi saklanan borçlu ise Erdoğan'ın büyük oğlu Burak Erdoğan çıktı.

DÜNYANIN KAÇINCI ZENGİNİ

Yayınlanan mal beyanı üzerinde uzun yıllar çok konuşulacak bilgiler var. Ortaya çıkan başka bir konu ise bildirilen mal varlığı ile 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu ardından ortaya atılan iddialar. Yayınlanan ses kayıtları ardından yapılan haberler ve değerlendirmelerde, en çok konuşulan ve Başbakan Erdoğan ve Oğlu Bilal arasında geçtiği öne sürülen "sıfırlama" olayına dayandırılıan, milyarlarca dolarlık servet iddiası beyannemeye göre yalanlanmış oldu. Böylece dünyanın 10 zengini iddiasıda yalanlanmış oldu böylelikle Erdoğan Dünyanın "EN FAKİR CUMHURBAŞKANI" ünvanını elde etmiş bulunuyor.

MAAŞLARINDAN BİRİKTİRMİŞ

Verilan mal bildiriminde ortaya çıkan miktar, Erdoğan'ın geçmiş ticari hayatında ve siyaset süresince biriktirdiği alın teri maaşlarının karşılığı miktarlar olarak göze çarpıyor. Böylelikle ses kayıtlarında Bilal Erdoğan ve Başbakan Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen "Sıfırlama" ve " 30 milyon avro kaldı" konuşmaları iddiası da, mal beyanına göre yalanlanmış oluyor.

İŞTE MAL BEYANINDA OLANLAR

Resmi Gazete'de yayımlanan mal beyanında Recep Tayyip Erdoğan ve Eşine ait Rize Güneysu'da bir arsa, AUDİ marka bir otomobil ve çeşitli banka hesaplarındaki paraları bildirildi. Listede Erodğan'ın oğlu Burak Erdoğan'dan alacağı borç miktarı 500 bin TL'de yazılı.

1sayfa.jpg

İŞTE ERDOĞAN'IN TÜM SERVETİ

Verilen mal beyanında Bankalarda bulunan ve alacaklar araba ve arsalar dahil Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşine ait eski ticari gelirleri ve maaşlarından tasarruf ederek biriktirdikleri alın teri sonucu, servetlerinin toplam miktarı, iddia edildiği gibi milyarlarca dolar değil yaklaşık 5 milyon civarında.

2-sayfa.jpg

BU SERVET İLE KAÇ DAİRE ALABİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beyan ettiği serveti ile İstanbul'un silüetini bozduğu için gündemden düşmeyen Zeytinburnu Gökdelenlerinden sadece 1-2 tane alabiliyor. Erdoğan sözkonu gökdelenleri inşaa eden imamhatipten arkadaşına, çaktırmadan fazla kat çıktığı için küstüğünü açıklamıştı. Gökdelenler danıştay kararına göre traşlanması gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı