Dünyanın En Büyük Gazeteci Hapishanesi Türkiye'de

Dünyanın En Büyük Gazeteci Hapishanesi Türkiye'de

CHP Parti Meclisi Üyesi Dr. Tekin Bingöl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle.


CHP Parti Meclisi Üyesi Dr. Tekin Bingöl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle.

TÜRKİYE DÜNYA'NIN EN BÜYÜK GAZETECİ HAPİSHANESİ
 
Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) 2012 raporuna göre; en az 42’si gazeteci 72 medya çalışanı tutuklu bulunuyor. Örgüt haklı olarak Türkiye’yi ‘dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi olarak tanımlamış. İşte Başbakanın ileri demokrasisi... Başbakan bununla da yetinmiyor, dışarıdaki gazetecilere de; “akbabalar, tasmalarınızı çıkardık, uluslararası tasma taktınız” diyerek hakaret ediyor. AKP ve Hükümet etkinliklerinde bazı gazete ve gazeteciler salonlara bile sokulmuyor.
 
Bütün bunlara bakınca görülüyor ki; Türkiye’de iktidar olan zihniyet,
kendileri gibi düşünmeyen hiç kimseye yaşam alanı tanımak istemiyor. Bu yüzden Türkiye cezaevleri ‘terörist’ diye yaftalanan gazeteciler, öğrenciler, akademisyenler, insan hakları savunucuları, siyasetçiler ve avukatlarla dolu. Türkiye’de iktidar olan güç sahipleri, kendilerinin onaylamadığı düşünceleri daha zihinlerdeyken yok etmeye çalışıyor. Bunun içindir ki henüz basılmamış kitaplar toplanıyor. Beğenmedikleri fikirlerin ifade edilmesini, hoşlarına gitmeyecek haberlerin yayınlanmasını istemiyor ve bu amaçla baskı ve şiddete başvurmaktan çekinmiyorlar.
 
Elbette bunlar kendilerine iş bulabilmiş gazetecilerin başına geliyor. Bir de sayıları hızla artan işsiz gazeteciler var. Gazete patronları, her seferinde başarısızlığın faturasını gazete çalışanlarına yükleyerek onları kapı dışarı ediyorlar. Ülkedeki işsizlik oranı % 10'un altındayken, gazeteciler arasındaki işsizlik oranı % 15'i aşmış durumda. 
 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü işte böyle bir ortamda kutluyoruz. Tabii buna kutlama denilebilirse...