Dünyaca ünlü şarkıcı Türk direnişine böyle destek verdi

Dünyaca ünlü şarkıcı Türk direnişine böyle destek verdi

Ünlü şarkıcıdan Gezi direnişçilerine anma

Dünyanın en ünlü şarkıcılarından biri sayılan Roger Waters da Gezi Parkı olaylarına destek verdi. Waters, konserde olaylarda yaşamını yitirenleri de “Devlet teröründe ölenler” diye andı. Türk çocuklar da Waters’a eşlik etti.

Vatan’dan Eda Sönmez’in haberine göre; Pink Floyd’un efsanevi üyesi Roger Waters, “The Wall” turnesi kapsamında dün İstanbul’da müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. The Wall turnesi için 75 TIR’la İstanbul’a gelen Roger Waters, helikopter sesleri arasında In the Flash şarkısı ile konsere başladı. Another brick in the wall şarkısına giriş yaptığı anda ise İTÜ Arena neredeyse yıkıldı. 

Şarkı sırasında Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ile komiser Mustafa Sarı’nın fotoğrafları duvara yansıtıldı. Bu hareket büyük alkış aldı. Ardından efsanevi sanatçı Türkçe olarak, “Merhaba İstanbul. Hoşgeldiniz, burada olmaktan çok mutluyum. Adalet için aramızda olmayanları anmak istiyorum. Bu konseri devlet terörü mağdurlarına adıyorum" dedi. Ayrıca Roger Waters yaşamını yitirenler için, “Devlet teröründe ölenler” ifadesini kullandı.

Bir gelenek olarak şarkının koro kısmında Türk çocuklar sahnedeydi. Gündüz Waters ile prova yapan çocuklar güçlü sesleri ile herkesi şaşırttı. Belgesel niteliğinde tanımlanan konser aktivistliği ile de tanınan sanatçının, sahneye kurulan temsili duvara yansıyan ve kapitalist sistemi eleştiren animasyonları konsere damgasını vurdu. Dünyadaki tüm savaşları klasik haline gelmiş her bir şarkısında kınadı.