DÜNYACA ÜNLÜ FİZİKÇİDEN İNANILMASI GÜÇ 5 KEHANET

DÜNYACA ÜNLÜ FİZİKÇİDEN İNANILMASI GÜÇ 5 KEHANET

Dünyanın en zeki insanlarından biri olarak kabul edilen Amerikalı fizikçi Prof. Dr. Michio Kaku geleceğe yönelik düşüncelerini açıkladı. Geleceğin teknolojisi, eğitim sistemi ve meslekleri üzerine konuşan fizikçi hem şaşırttı hem de korkuttu.

Amerikalı teorik fizikçi Prof. Dr. Michio Kaku gelecek tahminleriyle şaşırıyor. Türk Eğitim Derneği’nin IV. Uluslararası Eğitim Forumu'na konuşmacı olarak katılan ünlü bilim insanı, günümüz teknolojisinin kısa, orta ve uzun dönemde nasıl gelişeceği ve bizleri on yıllar içerisinde nelerin beklediğine yönelik düşüncelerini açıkladı. Kaku'nun öyle düşünceleri var ki açıkçası bazılarını duyunca şaşırıyor, bazılarını duyunca inanamıyorsunuz. Ünlü profesörün hangi öngörüleri gerçekleşir bilmiyoruz ancak en dikkat çekici olan 5 tanesini sizler için bir araya getirdik.

İşte, dünyanın en zeki insanı olarak adlandırılan Prof. Dr. Michio Kaku'dan gelecek hakkında 5 kehanet...

Gelecekte En Büyük Üniversite Bulut Ortamı Olacak

Günümüzde de kullanılan elektronik eğitim teknolojilerinin geleceğe damgasını vuracağını belirtenKaku, günümüzde bile MIT ya da Standford’daki derslere internet ortamından erişilebildiğini belirtiyor.  Bugün e-eğitimi bırakanların oranın yüzde 90'lara vardığını belirten profesör, bu ortamda yönlendirme, değerlendirme ve kişilere rehberlik edecek kimsenin olmadığını ve bunun için öğretmenlerin gelecekte de var olacağını söylüyor. Bulut ortamı ise gelişerek kaynaklara her an erişimin sağlanabildiği, kesintisiz ve sürekli bir eğitimin sunulabildiği etkileşimli bir yapıyı yakın gelecekte ortaya çıkaracak.

Göz Kırma Hareketi ile Bilgiye Ulaşılacak

Eğitimde tablet kullanımı günümüzde çağdaş bir yöntem olarak görülebilir. Kitaplar ise hala elimizdeki en büyük eğitim araçlarından biri. Kaku'ya göre gelecekte ikisine de yer yok. Giyilebilir teknolojiye vurgu yapan profesör, Google'ın gözlüğü gibi cihazların gelecekte bilgi aktarımı konusunda yaygın olarak kullanılacağını düşünüyor. Kaku'ya göre öğrenciler sadece bir göz kırpma hareketi ile bilgiye ulaşacak. 

3 Boyutlu Derslikler, Robot Öğretmenler

Eğitim ortamı tamamen değişicek ve günümüzün sınıfları yerlerini 3 boyutlu dersliklere bırakacak. Öğretmenler sadece yönlendirme görevi üstlenecek ve bu nedenle aslında öğretmenlik daha önemli olacak. Çünkü, öğrenciler bilgiyi zaten birçok ortamdan edinebilecek. Bu noktada öğretmenler bilgi aktarımından çok yönlendirme görevi sağlayacak. Robot öğretmenler ise öğrencinin "ders kaçırdım" bahanesini elinden alacak. Öğrencinin odasının duvarına, kaçırdığı dersler yansıtılabilecek. Derste anlaşılmayan konular robot öğretmenler tarafından tekrar anlatılacak.

Duygular SMS Gibi Gönderilebilecek!

Kaku'nun bana en şaşırtıcı ve inanması güç gelen iddiasına geldik. Profesöre göre, gelecek 15 - 20 yıl içinde duygular ve anılar SMS ya da bir sosyal medya gönderisi gibi paylaşılabilecek. Günümüzde gençlerin her şeyi Facebook üzerinden paylaştığına vurgu yapan Kaku, duyguların da bu şekilde paylaşılabileceği bir gelecek öngörüyor. 

Tuvaletler Biyopsi Yapabilecek!

Gelecekte sağlık alanında yaşanacak gelişmelere de dikkat çeken ünlü fizikçi, evlerimizdeki tuvalatlerin biyopsi yapabileceğini ve böylece kanser genleri oluşmadan bundan haberdar olunabileceğini belirtiyor. Böylece, erken teşhisin oldukça önemli olduğu günümüzün ciddi hastalıkları kolay tedavi edilebilecek. 3 boyutlu yazıcıların yapay organlar üretebilecek kadar gelişeceğini de öngören Kaku, gelecekte evlerimizde kendi organlarımızı üretebileceğimizi düşünüyor.

 

webtekno