DÜNYA TİCARET MERKEZİ YANGININDA KORKUNÇ ŞÜPHE

DÜNYA TİCARET MERKEZİ YANGININDA KORKUNÇ ŞÜPHE

BTK'nın (Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu) arşiv kayıtlarının da bulunduğu Dünya Ticaret Merkezi'ndeki ofisinde çıkmış

Soner HASIRCIOĞLU / Enver ALAS

Türkiye'nin "14 aralık operasyonu" na kilitlendiği gün "Telefon dinlemelerle" adı sık sık gündeme gelen BTK'nın (Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu) arşiv kayıtlarının da bulunduğu Dünya Ticaret Merkezi'ndeki ofisinde yangın çıktı.

KAYITLARA NE OLDU

Kurumun hassasiyeti nedeniyle İstanbul polisi de yangın konusunda çok hassas davranıyor. Bu nedenle olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması yangının üzerinden saatler geçmesine rağmen sürüyor. BTK : Kayda değer evrak ve cihazların bulunduğu odalarda merkezi yangın söndürme sistemi devreye girdi. Teknik cihazların ve arşiv dosyalarının herhangi bir zarara uğramadığı tarafımızca tespit edildi.
Yeşilköy'de bulunan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nin 7' nce katında dün akşam 21.00 sıralarında yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi, alevler büyümeden söndürüldü.

YANGININ BTK ARŞİVİNDE ÇIKTIĞI BUGÜN ÖĞRENİLDİ

Bugün yangının çıktığı ofisin BTK'ya ait (Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu) ortaya çıktı. Kurumun adının "telefon dinleme ve kayıtlarıyla" kamuoyunun gündemine sık sık gelmese ve tartışılması olaya farklı bir boyut getirdi.

OLAY YERİ İNCELEME EKİBİ KILI KIRK YARIYOR

İstanbul polisi de ilk bakışta sıradan gibi görünen yangınla ilgili olarak hassas davranıyor. Yangının üzerinden saatler geçmesine rağmen BTK ofisi ve çevresinde olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesi sürüyor. Uzman ekiplerin çalışmalarının bugün akşam saatleri yaklaşırken bile sürdüğü görüldü. Tam bu saatlerde BTK da bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada şöyle denildi.

54176_19175_15122014170839_9.jpg

YANGIN TEMİZLİK ODASINDA MEYDANA GELDİ

"14.12.2014 tarihinde saat 21.00 civarında Kurumumuzun İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde bulunan İstanbul Bölge Müdürlüğünde, deforme olmuş demirbaş eşyalarının ve günlük temizlik malzemelerinin muhafaza edildiği depo olarak kullanılan
odada yangın meydana gelmiştir.

İLK BELİRLEME ELEKTRİK KONTAĞI

İlk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından kaynaklandığı, yetkililer olay yerine geldiğinde yangının söndürüldüğü ve soğutma çalışmalarının yapıldığı, kayda değer evrak ve cihazların bulunduğu odalarda merkezi yangın söndürme sisteminin devreye girdiği görülmüştür.

54176_19175_15122014170839_7.jpg

ARŞİV DOSYALARI ZARARA UĞRAMADI

Ayrıca ilgili personelin yaptığı ilk incelemelerde muhafaza edilmesi gereken evrak ve demirbaş olarak kullanılan teknik cihazların ve arşiv dosyalarının herhangi bir zarara uğramadığı tarafımızca tespit edilmiştir. Konuyla ilgili olarak yetkili kurumlar çalışmalarını sürdürmektedir.
 

DÜN GECE VERDİĞİMİZ HABER

Alınan bilgiye göre, yangın saat 21.00 sıralarında 6. kattaki elektrik tesisatında meydana gelen arıza nedeniyle başladı. Yangın anonsu üzerine binada bulunan çalışanlar hemen tahliye edildi. Alevler kısa sürede 7'nci kata sıçradı. Yangına çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Yoğun çalışma sonucu alevler kontrol altına alınarak yangın söndürüldü.

dha-80140515e81fd93d48ca7ad179109cbf-1-t.jpg

İtfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına devam ederken olayda ölen veya yaralanan olmadı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, itfaiye ekipleri de yangının çıkış nedenini araştırıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı