Dünya Şampiyonasına Alanya'da Hazırlanıyor

Dünya Şampiyonasına Alanya'da Hazırlanıyor

GENÇ SÖRFÇÜ, DÜNYA ŞAMPİYONASI'NA ALANYA'DA HAZIRLANIYOR

GENÇ SÖRFÇÜ, DÜNYA ŞAMPİYONASI'NA ALANYA'DA HAZIRLANIYOR
 
Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya)

PANAMA'da 4-12 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Dünya Dalga Sörfü Şampiyonası'nda Türkiye'yi ilk kez temsil edecek milli sporculardan 15 yaşındaki Aleyna Hadimoğlu, çalışmalarını Antalya'nın Alanya İlçesi'nde sürdürüyor. 
 
Türkiye Dalga Sörfü Milli Takımı'nın genç sporcularından Aleyna Hadimoğlu, bağlı olduğu Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'ndeki Danube Surf Boards Kulübü üyeleriyle birlikte Alanya'ya geldi. Kendilerine 'Alanya Surf Team' adını veren grup ile Kleopatra Plajı'nda antrenman yapan Aleyna Hadimoğlu, Türkiye'nin bu yıl ilk kez 4 sporcuyla temsil edileceği Dünya Dalga Sörfü Şampiyonası'nda dereceye girmeyi hedeflediklerini bildirdi.
 
İstanbul'da yapılan Türkiye Dalga Sörfü Şampiyonası'nda 2'nci olarak milli takıma seçildiğini belirten Aleyna Hadimoğlu, Alanya'da 10 gün süreyle antrenman yapacağını söyledi. Alanya'da dalga yüksekliği çok fazla olmasa da iklim koşulları yönüyle antrenman için oldukça uygun olduğunu belirten Hadimoğlu, "Alanya'ya yabancı sörfçüler de geliyor. Bu da benim antrenman yapmamı kolaylaştırıyor" dedi. 
 
Ankara'da oturan Danube Surf Boards Kulübü üyeleriyle birlikte Alanya'ya gelen sörf tutkunu Güney Afrikalı Robin Thomas ise, "Ankara'da yaşıyorum ve sörf yapmak için sık sık Alanya'ya geliyorum" dedi. 
 
Alanya Surf Team üyelerinden Mehmet Ali Soy da Alanya'da dalga çıktığı zaman İstanbul'daki arkadaşlarıyla telefonlaştığını, arkadaşlarının kısa sürede Alanya'ya geldiklerini belirtti. Soy, Karadeniz'den gelenlerle birlikte 12 kişi olduklarını ve spor yapıp, eğlenceli bir gün geçirdiklerini anlattı.