DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'NDEN EBOLA UYARISI

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'NDEN EBOLA UYARISI

Batı Afrika’da yayılan Ebola virüsü can almaya devam ederken Dünya Sağlık Örgütü’nden ciddi uyarılar geldi.

BATI Afrika’da başlayarak şimdiye kadar 1069 kişinin ölümüne yol açan Ebola virüsüyle ilgili Dünya Sağlık Örgütü (WHO) çarpıcı bir açıklamada bulundu.

WHO örgütünün internet sitesinden yapılan açıklamada, “Salgının yaşandığı yerlerdeki personelimiz, bildirilen vakaların salgının boyutunu yansıtmadığını gösteren kanıtlara rastladı” denildi. Dünyadaki tüm örgütlerin çok daha güçlü tedbir alması gerektiği çağrısı yapıldı. Dünya Bankası’ndan üst düzey bir yetkili de uluslararası örgütlerin Liberya ve Sierra Leone’ye havadan acil gıda yardımı ve TIR’larla temel ihtiyaç sevkiyatı başlatmak için yollar aradığını ifade etti.
 
SINIRDA 3 BİN KİŞİ BEKLİYOR

En az 377 kişinin Ebola’dan öldüğü Gine’de olağanüstü sağlık krizi ilan edilerek sağlık personellerinin salgından etkilenen sınır noktalarına yönlendirilmesine başlandı. Salgının Liberya ve Sierra Leone sınır bölgeleri yakınlarında patlak vermesi nedeniyle bu bölgelerde önlemler ve tıbbi takviyeler en üst düzeye çıkarıldı. 17 sınır noktasında yaklaşık 3 bin kişinin ülkeye giriş için onay beklediği belirtiliyor. Sierra Leone’de de olağanüstü hâl ilan edildi. Nijerya ise, salgın boyutuna varmamasına rağmen olağanüstü hal ilan etti.
 
Grip gibi başlayan kâbus

BAŞLANGIÇTA grip benzeri belirtiler gösteren ve kendini 21 güne kadar saklayabilen hastalık, gözler, kulaklar ve dişetleri gibi bölgelerde kanamaya ve organların iflas etmesiyle sonuçlanan iç kanamaya yol açıyor. Ebola, taşıyan kişinin salgılarıyla doğrudan temas halinde bulaşıyor. Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütünün açıklaması ise, Ebola kâbusunun kolay kolay atlatılamayacağını, kontrol altına alınmasının en az 6 ay alacağını duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı