Dünya Onu Konuşuyor, Duran Adam Neden Konuşmuyor !

Dünya Onu Konuşuyor, Duran Adam Neden Konuşmuyor !

Polisin Gezi Parkı'na müdahalesini protesto eden etmek için Taksim Meydanı'nda yaklaşık 8 saat boyunca hareket etmeden ve konuşmadan bekleyen Erdem Gündüz sosyal medyayı salladı.

Herkes ´duran adam´ı konuşuyor!

Duran adam Performans Sanatçısı Erdem Gündüz, etrafında oluşan kalabalığın artmasından sonra tutuklamalar başlayınca duruşuna son verdi ve saat 7 sularında Tarlabaşın'dan taksiye binerek evine döndü. Kendisine sorulan tüm soruları yanıtsız bırakan duran adamın eyleme son vermesinin nedeninin yanında birikilenlere zarar verileceğini anlayınca evine döndü. Fakat sosyal medyaya düşen fotoğraflardan tüm dünya da insanlar belli noktalarda durmaya başladılar!


                                                                                                                                                                         


                         BU DA YANDAŞ DURAN ADAM 


Taksim´de dün akşam saat 20.30´da Atatürk Kültür Merkezi karşısında durarak, AKM´de asılı Atatürk posteri ve Türk bayrağına bakan ´duran adam´ sosyal medyada dünyada büyük yankı buldu ve birçok kişiye ilham kaynağı olduPolisin Gezi Parkı'na müdahalesini ardından pazar günü Taksim'e çıkışların engellenmesini protesto eden Erdem Gündüz isimli bir kişi, akşam saatlerinden itibaren Taksim Metro çıkışında hareket etmeden ve konuşmadan beklemeye başladı. 


Erdem Gündüz isimli bir kişi polisin Gezi Parkı'na müdahelisini ilginç şekilde protesto etti. Erdem Gündüz, dün akşam saat 18.00'da Taksim Metro çıkışında hareket etmeden ve konuşmadan beklemeye başladı. 

Gündüz, akşam saat 20.00 sıralarında protestosu ile ilgili olarak, "Her şey ortada. İnsanları Taksim'e sokmuyorlar" şeklinde açıklama yaptı. Protestoyu sosyal paylaşım sitelerinden gören vatandaşlar da gece destek için Gündüz'ün yanına gelerek hareketsizce durmaya başladı. Yaklaşık 100 kişiye ulaşan grup bekleyişine devam ediyor. 

POLİS ÜZERİNİ ARADI 

Akşam saatlerinde ise polis ekipleri Gündüz'ü üstünü ve çantasını aradı. Meydan'da bekleyen Gündüz'ün yanına gelen polis ilk önce çantasını aradı. Gündüz'ün çantasında ilaç, eldiven, cüzdan, kitap, anahtar olduğu görüldü. Polis ayrıca Gündüz' üzerini de aradı. Durumu polise ihbar ettiğini söyleyen bir vatandaş ise "Duruyordu dikkatimi çekti, bomba olur, bir şey olur diye 155'i aradım. Ben bir saattir oturuyorum bir saattir burada" dedi. 

Öte yandan bu protesto sosyal paylaşım sitesi twitter'ın dünya gündemi sıralamasında "duran adam" ismiyle en üst sırada yer alıyor. Ayrıca bekleyenler arasında Modacı Barbaros Şansal'ın da olduğu görüldü.