Dünya Obama'nın Verdiği Bu Pozu Konuşuyor

Dünya Obama'nın Verdiği Bu Pozu Konuşuyor

OBAMA YİNE FOTOĞRAFLA MESAJ VERDİ

Cuma Hikmet


Amerika tam bir show ülkesidir. İç dış siyasetleri halkının yaşama biçimi herşey ama herşey gösteri üzerine kuruludur. Amerika bu tarife girerde başkanı geri kalırmı? Obama sık sık yaptığı bir şey daha yaptı. Fotoğraflı mesaj. Suriye konusunda tüm gözler Amerika ve Başkan Obama üzerindeyken, beyaz saray ofisi yine tartışmalı bir obama fotoğrafı yayınladı. Fotoğrafta Obama bir ayağı masanın üstünde bu pozu vermiş. Bir yandan da telefonda konuşuyor. Tabi bunu gören Amerikan ve dünya basını hemen yorumlar yapmaya başladı. Fakat ilk gelen yorumlar birbirinden çok farklıydı. Haber Artı Türk'ün bu fotoğrafa yorumu ise şu oldu.  

"Suriye'ye saldırı kararı verirken ayaklarım yere basmıyordu. Dünya'dan gelen tepkiler ile şimdi bir ayağım yere basıyor. Diğer ayağımın durumunu ise ABD kongresine soracağı"

ABD ASKERİ SAVAŞA GİRER AMA KARAYA AYAK BASMAZ YORUMULARI

 
ABD Başkanı Obama, Suriye'ye yönelik askeri harekat yapmayı planladıklarını söyleyerek, yetkiye ihtiyacı olmasa da Kongre'den bunu talep edeceğini ifade etti. Ayrıca, ülkesinin savaş yorgunu olduğunu belirterek ABD askerlerinin karaya asla ayak basmayacağını duyurdu.
 
BİR AYAĞI ÇALIŞMA MASASININ ÜZERİNDE

Öte yandan, Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te çekilen Obama'nın son fotoğrafı ise oldukça dikkat çekiciydi. Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'le vurma kararını konuşurken yardımcısı Joe Biden de yanındaydı.
Sol ayağını çalışma masasının üzerine koyarak telefonda konuşan Obama, vücut dili ile Suriye mesaj verdi.

MESAJ VERDİ AMA NE DEDİ?