DÜNYA KARDAN ADAM REKORU TÜRKİYE'DE

DÜNYA KARDAN ADAM REKORU TÜRKİYE'DE

Kayda alınan rekor belgesi imzalandıktan sonra Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi’ye verildi.Rize Valiliği ve Ekşioğlu...

RİZE’nin İkizdere İlçesi’nin 2640 rakımlı Ovit Yaylası'nda, 'Dünyada en çok çocukla kardan adam yapma' rekoru denendi. 260 çocukla İsviçre’nin elinde bulundurduğu rekor, 450 çocukla artık Türkiye'nin oldu.

KAR KALINLIĞI 3 METRE

Rize Valiliği ve Ekşioğlu Vakfı tarafından, Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) projesi kapsamında Ovit Yaylasında 4’üncü Uluslararası Ovit Kar Festivali düzenlendi. Kar kalınlığının yaklaşık 3 metreye ulaştığı yaylada düzenlenen festivale Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ile il merkezi ve 12 ilçeden 600 öğretmen ve öğrenci katıldı. İl Sağlık Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AFAD, Rize Aram Kurtarma (RİKE) ve AKUT ekipleri de yaylada hazır bulundu. Havanın soğuk oluşu nedeniyle özel ısıtmalı çadırların kurulduğu yaylada paletli kar ambulansları da hazır bekletildi.

450 ÇOCUK KARDAN ADAM YAPTI

Dünya Çocuk Rekorları Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural ile Rekor Danışmanı Aydın Türkgücü’nün başlama işaretini vermesinin ardından rekor denemesine katılan 450 öğrenci, kendilerine dağıtılan 250 kürek, 150 kova ve 300 spatula ile 25 kulvarda kardan adam yaptı. Kardan adam yapımı ilginç görüntülere de sahne oldu. Kimileri kovalarla kar taşıdı, kimileri kürekle kuyu kazdı, bazıları da oluşturdukları dev kar topu kütlelerini yuvarlayarak alana taşıdı.

İLGİNÇ KARDAM ADAMLAR ORTAYA ÇIKTI

Yaylada 2 saat süren çalışmanın ardından ortaya ilginç kardan adam figürleri çıktı. Kardan Karadeniz insanına yöresel kıyafetler giydirildi, kayıktan denize ağ atan insan figürü oluşturuldu. Arıcılık yapan, kitap okuyan kardan adamlar ve semazen fuigürleri ile inşaatı devam eden Ovit tüneli ile kemer köprülerin kardan maketleri yapıldı. Birbirinden ilginç yüzlerce kardan adam, Dünya Çocuk Rekorları temsilcileri tarafından kayda alındı.

REKOR TÜRKİYE’YE GELDİ

Dünya Çocuk Rekorları Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, incelemenin ardından, "Dünyada en çok çocukla kardan adam yapma" rekorunun 450 çocukla kırıldığı açıklandı. Ekşioğşlu Vakfı Basın Danışmanı ve Sunucu Necati Selvitop ise, İsviçre’nin 260 çocukla elinde bulundurduğu rekorun artık 450 çocukla Türkiye’ye geçtiği açıkladı. Kayda alınan rekor belgesi imzalandıktan sonra Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi’ye verildi. Bu rekorla, Türkiye'nin çocuk rekorlarında 47'nci rekoruna ulaştığı da kaydedildi.

Program daha sonra Gökhan Birben ve Yasemin Yıldız konserleri ile devam etti. Öğrenci ve öğretmenler konser sırasında kar üstünde horon oynadı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı