DÜNYA KADIN MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ GÜNÜNDE TOPLANDILAR

DÜNYA KADIN MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ GÜNÜNDE TOPLANDILAR

İZMİR'de, sosyal medya üzerinden haberleşen motosiklet kullanan kadınlar, Dünya kadın motosiklet sürücüleri gününde toplandı. Kendilerinin artık trafikte farkedilmesi gerektiğini söyleyen kadın sürücülerden Fatoş Yılmaz, "Dört tekerde...

İZMİR'de, sosyal medya üzerinden haberleşen motosiklet kullanan kadınlar, Dünya kadın motosiklet sürücüleri gününde toplandı. Kendilerinin artık trafikte farkedilmesi gerektiğini söyleyen kadın sürücülerden Fatoş Yılmaz, "Dört tekerde zaten zorlanıyorduk. İki tekerde çok zorlanıyoruz. Ama bizler de bu trafikte arktık varız" dedi.

MAYIS AYININ 2. GÜNÜ TOPLANACAKLAR

2007 yılından beri, her yıl mayıs ayının ikinci günü, Dünya kadın motosiklet sürücüleri günü olarak kutlanmaya başladı. Bu kutlama Türkiye'de de ilk kez İzmir'deki organizasyonla gerçekleşti. İzmir Motosiklet Derneği'nin öncülüğünde, sosyal medya üzerinden haberleşen kadın motosiklet kullanıcıları, Bostanlı pazaryeri karşısında biraraya geldi. İzmir'in çeşitli semtlerinden gelen 56 kadın motosikletçi, ilk olarak birbirleriyle tanıştı.

TRAFİKTE RAHAT OLMAK İSTİYORUZ

Trafikte artık rahat olmak istediklerini sık sık anlatan kadın motosikletçilerden aynı zamanda dernek yöneticisi de olan Fatoş Yılmaz, "Dört tekerde zaten zorlanıyorduk. İki tekerde çok zorlanıyoruz. Özellikle erkeklerin sıkıştırmaları bizleri zor durumlarda bırakıyor. Hatta yaralanmalara ölümlere varan kazalara neden oluyor. Ama bizler de bu trafikte arık varız. Bunun bilinciyle herkesin hareket etmesi lazım" dedi.

Türbanıyla motosiklet kullanan modelist Ufra Küçükaydın da dikkat çeken motor kullanıcılarından oldu. Türbanının üzerine kaskını takan, altına da özel montunu ve dizliklerini giyen Küçükaydın,

"Ben kısa süre önce motosiklet kullanmaya başladım. Daha önce otomobil kullanıyordum. Aslında otomobil kullanırken bizler küçük oldukları ya da yer kaplamadıkları için motosikletleri hiç araçtan saymamışız. Sürekli onları tehlikeye atmışız. Ama artık yapmıyorum ve başkalarının da dikkatli olmalarını istiyorum" dedi. Erkek motosikletçilerin de destek verdiği kadın motosikletçiler daha sonra, kent içinde tur attı.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı