ORTADOĞU'DA NUFUSUN % 60'I 25 YAŞIN ALTINDA

ORTADOĞU'DA NUFUSUN % 60'I 25 YAŞIN ALTINDA

Ortadoğunun büyüyen genç nüfusunun yüzde 60nin 25 yasının altında olduğunu söyleyen Çınar, bu yaş ortalamasınında Ortadoğunun geleceğini ilerde ciddi etkileceğini söyledi

ALİ ÇINAR DÜNYA'YA GENÇLİK SORUNLARINI ANLATTI

Türk-Amerikan toplumunun sevilen isimlerden Ali Çınar, 200,000 üyesi olan ve BM partnerlarında Junior International Chamber kuruluşunun Birleşmiş Milletlerde düzenlediği 2015 Global Summit toplantısına konuşmacı olarak katıldı.

ZAMBİALI BAKAN DA VARDI 

Konferansın dün yapılan "Eğitim ve Gençleri Motivasyon" adli panelde konuşmacı olan Çınar dışında, UN Global Compact Başdanışmanı Fred Dübee, UNICEFten Rachel Steinberg, Zambia Spor Bakan Yardımcısı Ronald Chitotela da konuşmacılar arasında.
 
THO Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti NDECC İletişim Komitesi Başkanıda görev yapan Çınar konuşmasında gençlerin aktif politik hayata katılarak söz sahibi olmasının önemine değindi. Çınar" Gençlik dönemlerinde başarısız olmuş ama inanarak ve çok çalışarak şuanda çok başarılı olan Dünya Liderleri var. Bu Dünya Liderlerinin hayat hikayelerine bakılması ve örnekler alınmasının öneminede değindi"

 75 MİLYON İŞSİZ VAR

Ali Çınar, Dünyada 1.8 milyar genç olduğunu ve üçte birinin şiddetten dolayı zarar gördüğünü ve 75 milyonun işe işsiz olduğunu söyledi.
Ortadoğunun büyüyen genç nüfusunun yüzde 60nin 25 yasının altında olduğunu söyleyen Çınar, bu yaş ortalamasınında Ortadoğunun geleceğini ilerde ciddi etkileceğini söyledi. Gençlerin yanlış yönledirilmesi ve eğitiminin istenilen düzeyde verilememesinin, marjinalleşme ve hatta teröre malzeme olmalarının endişe vericei olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı