DÜNYA BÖYLE PİŞKİN BAŞBAKAN GÖRMEDİ

DÜNYA BÖYLE PİŞKİN BAŞBAKAN GÖRMEDİ

Erdoğan'ın fiyaskolar zincirine dönüşen ABD ziyaretini unutturma konusu Kılıçdaroğlu oldu.

Cuma Hikmet

Başbakan olduktan sonra ilk kez AKP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin olağanüstü kurultayı üzerinden eleştirdi. 

KILIÇDAROĞLU OLMAK İSTEMEZMİŞ

"Doğrusu ben Kılıçdaroğlu'nun yerinde olmayı istemezdim. Acaba kongreye gittiğinde veya gördüğü her delegede 'bu bana imza verdi de sonra oy vermedi mi' diye bir şüphe taşımaktansa liderlik makamını terk ederim. Şimdi CHP kadrolarında acaba nasıl bir şüphe hali vardır. Kim kime niçin oy vermedi. Hangi mahalle baskısı ile o imzalar atıldı da gereği yapılmadı diye. Şüphe halindedirler" dedi.

Davutoğlu'nun bu çıkışını, AKP'ye yakın medyada başlatılan, "Kılıçdaroğlu Baykal kasetini servis etti" kampanyasının hemen ardından yapması, siyasi kulislerde "CHP Anketlerde büyük sıçrama yaptı" haberleri, Davutoğlunu fena korkuttu yorumlarına neden oldu.

TÜRKİYE'DE İŞLER KÖTÜYE GİDİYOR BAŞBAKANIN TEK HİKAYESİ CHP

"AKP'nin başı ne zaman sıkışsa, dışarda işler sarpa sarsa, içerde ekonomi çuvallayıp dolar başını alsa gitse, yeni gündem malzemeleri CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu olur" ifadesini ileri sürenler var. Aynı kaynaklar ekliyor; " İçerde sürekli savurganlıklarla yürütülen ekonomi çöküşe doğru yol alırken, sadece Erdoğan'ın tek bir işareti ile Başarısız Dışişleri bakanlığı koltuğundan, tepeden inme bir şekilde göstermelik Başbakan olan Davutoğlu'nun, CHP'nin Kurultayını anti demokrat diye diline dolamasına kimse inanmaz"

Özet olarak siyaset kulisler Davutoğlu'nun bu çıkışını  "Herşey yolunda tek dert CHP'nin kurultayı" gösterisi yaparak gerçek sorunların üzerini örtmek olarak yorumluyor. Bu söylentilerin AKP'ye yakın çevreleride kapsadığını belirtmekte yarar var.

260920141447380789287_2.jpg

POLİSE TAŞ ATAN VEKİLE GÜL ATTI

Muhalif bir milletvekili Davutoğlu'nun konuşmasını şöyle değerlendirdi. "İzledikleri içi boş açılımlarla sadece İmralı VİP locasına ve Kürt tirübinlerine hitap eden "sözde barış süreci" siyasetleri yürümeyince  Milletvekili Aysel Tuğluk'un sınırda taş atarken çekilen fotoğrafını laf olsun diye eleştiriyor." Bu gözlemini ise Davutoğlu'nun konuşmasında ki şu sözlerine ithafen yapıyor.

Davutoğlu "Askerimize taş atan milletvekiline sesleniyorum. Biz size gül atmaya devam edeceğiz ama o taşlar Türk milletinin vicdanına atılmıştır. En çok da Türkiye'deki Kürt kökenli vatandaşlarımızın vicdanına atılmış taşlardır"  

YİNE TÜRBAN MESELESİ

"12 Yılı aşan iktidarları boyunca 2 günde çözebilecekleri türban sorununu sündüre sündüre yıllara yayarak din istismarı yoluyla oy toplamayı strateji edinen AKP'nin atanmış genel başkanı Davutoğlu, Türk Lirası yerlerde sürünmeye başlayınca, yine türban meselesini hatırladı." Diyen ünlü bir muhalif vekil ise, AKP'nin türbana ilşkin yıllardır ayak sürümesini bir çırpıda şöyle özetliyor.  Bakın ," Alele acele bir bakanlar kurulu kararı ile yaptıkları değişikliği sanki 10 yıl önce yapmaları önünde engel varmış gibi ballandıra ballandıra şöyle anlattı"

Ortaöğretimdeki başörtüsü serbestliğine ilişkin Davutoğlu, "Kamuya girdi başörtü, memurlarımız başı açık, başı örtülü yan yana çalışıyor, hiçbir ihtilaf çıkmadı. 'Meclis'e girerse olay olur' diyenler, hani 'dışarı dışarı' diye bağıran zihniyetin bugünkü uzantıları, Meclis'te de başörtülü kardeşlerimiz, başı açık kardeşlerimizle onurlu bir şekilde milletimizi temsil etmeye devam ediyor. Neden biliyor musunuz? İhtilaf bizim milletimizin arasında değil, fitne bizim milletimizin arasında değil. İhtifal ve fitne bu zihniyetin kafasında" dedi.  Vekil iddiasını şöyle tamamlıyor. "AKP'nin türban siyaset muhafazakar seçmene sürekli azar azar sunduğu oy rüşvetinden başka bir şey değildir."

"944 DELEGE ZORLA BASKI İLE 'TIĞIŞ TIPIŞ' İMZA ATIP ADAY GÖSTERDİLER" 

İktidarlarının ilk gününden beri tüm Meclis Gurubunun Erdoğan ne dediyse onu yaptığı sonunda o Genel başkan ve Başbakan olacak deyip Koltuğa atadığı Davutoğlu Kılıçdaroğlu'nun 740 delege ile Genel başkan seçildiğini diline dolamış. Ama Türkiye'de toplam seçmenin sadece % 37 küsürünün oyu ile Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın BM Genel Kurulunda kaç delegeye konuştuğundan hiç bahsetmiyor. Davutoğlu yine, emirvaki ile getirilmiş bir kaç asya liderinin dışında tek liderin bulunmadığı, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Yemin töreninden hiç bahsetmezken, Kılıçdaroğlu'na oy vermeyen delegelerin sayısını hafızasına kazımış görünüyor. Ve CHP kurultayını şöyle değerlendiriyor.

CHP DELEGASYONU VEFASIZ AKP VEFALIYMIŞ

CHP'nin olağanüstü kurultayına ilişkin Davutoğlu, "Anamuhalefet cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yenilgiden sonra bir iç girdaba girdi. Ordaki davranışlarla, vefasızlıkla bizde ki vefa örneği düşünülsün. Bir lider düşünün ki 944 imza ile aday gösteriliyor. Seçim yapılıyor, 740 delegenin onayını almış. Ya o 944 delege zorla baskı ile 'tığış tıpış' imza atıp aday gösterdiler. Ya da 204 kişi bir şekilde liderlerine vefasızlığı siyasetin bir gereği olarak gördüler" diyor.

Son günlerin popüler bir Milletvekili olan kaynağımız bu cümleler için sözlerine şunu ekliyor. "Dünya böyle pişkin bir başbakan görmedi"

"BEN KILIÇDAROĞLU'NUN YERİNDE OLMAYI İSTEMEZDİM" 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin olağanüstü kurultayı üzerinden eleştiren Davutoğlu, kendisinin AKP'nin ve Bakanlar kurulunun başına nasıl atandığı konusuna hiç girmeden sözlerini şöyle sürdürdü.  "Doğrusu ben Kılıçdaroğlu'nun yerinde olmayı istemezdim. Acaba kongreye gittiğinde veya gördüğü her delegede 'bu bana imza verdi de sonra oy vermedi mi' diye bir şüphe taşımaktansa liderlik makamını terk ederim. Şimdi CHP kadrolarında acaba nasıl bir şüphe hali vardır. Kim kime niçin oy vermedi. Hangi mahalle baskısı ile o imzalar atıldı da gereği yapılmadı diye. Şüphe halindedirler" ifadelerine yer verdi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı