DÜNYA ATATÜRK HAVALİMANI'NDAKİ SALDIRIYI BÖYLE GÖRDÜ

DÜNYA ATATÜRK HAVALİMANI'NDAKİ SALDIRIYI BÖYLE GÖRDÜ

Türkiye, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki patlamalarla sarsılırken, dünya medyası saldırıyı 'son dakika' olarak duyurdu.

Reuters haber ajansı, “İstanbul’un ana havalimanında patlamalar yaşandı” ifadesiyle geçti. İngiliz haber ajansı, polisin havalimanı girişinde şüphelilere ateş açtığını yazdı.


Associated Press’in haberinde, “çok sayıda yaralı olduğu” bilgisi verildi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, “Türkiye’de karışıklık: İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıda en az 10 kişi öldü” başlığıyla duyurdu. Haberde, iki intihar bombacısının kendilerini patlattığı bilgisi yer aldı.

CNN International ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamalarını öne çıkararak, 10 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini verdi.

CNN, “biri dış hatlar terminalinin dışındaki kaldırımda, diğeri havalimanının girişindeki güvenlik kapısında olmak üzere iki bombanın patladığını” yazdı.


Avustralya merkezli Sydney Herald Tribune gazetesi ise internet sitesinde verdiği haberde, patlama yerinden görüntüleri kullandı.

New York Times da Türk medyasını kaynak olarak gösterdiği haberinde iki canlı bombanın Atatürk Havalimanı'nda intihar saldırısını gerçekleştirdiğini aktardı.

Amerikan Washington Post gazetesi İstanbul Valisi Vasip Şahin'in açıklamalarına yer vererek kanlı saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiğini ve 60 kişinin de yaralandığını duyurdu. Gazete, havalimanının hava trafiğine kapandığını da açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı