DÜNYA ARTIK ERDOĞAN'I SUÇLUYOR

DÜNYA ARTIK ERDOĞAN'I SUÇLUYOR

ABD Başkanı,Başkan yardımcısı, Dışişleri Bakanı Avrupa basını yetmedi Arapların örgütü de Erdoğan'ı suçlu ilan etti.

Cuma Hikmet

Gecenin bir yarısı, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Biden bir telefon görüşmesi yaptı. Verilen bilgilere göre görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra, Suriye ve Irak'taki son gelişmeler hakkında görüş teatisinde bulunuldu. Türkiye ve ABD'nin iki müttefik olarak bölgede ortak bir strateji izlemeye devam etmelerinin önem taşıdığının vurgulandığı görüşmede, IŞİD başta olmak üzere terörle ortak mücadele konusunun da ele alındığı kaydedildi. Görüşmeden yansıyan resmi bilgiler bunlar.Peki yansımayan, üzerinden atlanılan, şimdilik açıklanması hoş olmayacak ayrıntılar nelerdi?

ERDOĞAN BİZE HAKLI OLDUĞUMUZU SÖYLEDİ

Bu ayrıntıları anlayabilmemiz için  yine dün ABD Başkan Yardımcısı Biden'in Harward Üniversitesinde yaptığı bir konuşmayı dinlememiz gerekiyor. Biden bu konuşmasında önceki hafta Dışişleri bakanı Kerry'nin isim vermeden yaptığı Erdoğan suçlamasını netleştirdi. Ve açık bir şekilde Erdoğan'ın adını vererek IŞİD'e destek verildiğini söyledi. Hatta daha da ileri giderek, Erdoğan'ın bu konuda kendilerini "haklı" bulduğunu da ekledi.

İŞTE BİDEN'İN ERDOĞAN'I DİREK SUÇLADIĞI KONUŞMA

ABD Başkan Yardımcısı Biden, IŞİD tehdidinden aralarında Türkiye’nin de olduğu ABD’nin müttefiklerini sorumlu tuttu ve Türkiye gibi ülkelerin bölgeye yüz milyonlarca dolar para ve on binlerce ton silah gönderdiğini söyledi. “En büyük problemimiz müttefiklerimiz” diyen Biden, bu ülkeleri Suriye’deki gruplara sağlanan desteği durdurmaya ikna edemediklerini anlattı. Biden, ancak Türkiye’nin şimdi uyandığını belirterek, Erdoğan’ın kendisine “Siz haklıydınız” dediğini söyledi.

ERDOĞAN VE TÜRKİYE HİTABINI AYIRIYORLAR

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, perşembe akşamı Harvard Üniversitesi’nde yaptığı dış politika konuşmasında, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bölgedeki ABD müttefiklerini IŞİD tehdidinden sorumlu tuttu. Hürriyet'te yer alan bu haberde yeni bir bilgi yok gibi gelebilir ama yeni olan Amerika'nın sürekli en önemli mütteffikimiz Türkiye söylemini artık, " En problemli müttefiklerimiz" söylemiyle yer değiştirmiş olmasıdır. Bir başka öne çıkan ayrıntı ise artık daha netleşmektedir. Türkiye ve Erdoğan adları muhatap olarak yavaş yavaş batı dünyasında ayrılmaktadır. Diplomatik teamüllere göre, Cumhurbaşkanları ve Başbakanlar yönettikleri ülkelerin adları ile birlikte muhatab alınırlarken, son gelişmelerde neredeyse tüm batı dünyası, Türkiye Lafzını bir tarafa bırakarak doğrudan Erdoğan ve AKP Hükumetini eleştirmeye başladılar. Bu söylemde ABD hiç de yalnız kalmadı. Türkiye söylemini bir yana bırakıp Erdoğan'ı direk hedefleyen eleştiriler gittikçe yayılıyor.

MISIR NEYSE NE AMA ALMANYA İTALYA'YI NE YAPACAĞIZ

Erdoğan katıldığı iklim konferansında bomboş bir salona konuşma yapınca hırsını, Genel kurulda Mısır Yönetimine ağır eleştiri yaparak almak istediyse de yanıt çok sert oldu. Erdoğan'a "Sen dönde kendi siciline bak" başlığı ile yanıt veren Mısır Dıişleri Bakanlığı çok sert bir biçimde Gezi'den ve tutuklu gazeteciler üzerinden Erdoğan'a çok ağır bir yanıt vermiş oldu. Erdoğan'ın mevcut Mısır Yönetimine ideolojik olarakta sıcak bakmadığını bilerek Mısır'ı bu aleyhte kampanyalardan ayrı tutsakta Avrupa basınının sürekli Erdoğan'ı suçlayarak yerden yere vurmasına ne ad verilecektir? Dah bir kaç gün önce kendi gazatesinde yer alan 2 ağır makaleye eklenti yaparak Erdoğan'ı eleştiren eski dostu ve eski İtalyan Başbakan'ı Berlisconi'ye ne diyebileceğiz. 

YA ARAP DOSTLARI

Arap dostlarda Erdoğan'ı terketmiş görünüyorlar. Cumhurbaşkanlığı yemin törenine iştirak eden bir kaç ülke üst düzey temsilcisinin arasında hiç bir Arap ülke lideri yada devlet başkanı yer almadı. Bu gün ajanslardan edinilen bilgilerde Erdoğan'ı Kurban bayramı kutlaması için sadece 2 Müslüman ülke lideri yada komisyon başkanı aramış. Birde buna bu gün tüm gündemi sarsan başka bir haber eklenince siyaset kazanı başka bir şekilde kaynamaya başlıyor. Araplar görüntüde eskisi kadar samimi olmadıkları Erdoğan'ı artık açık seçik seçlama yolunada girmeye başladılar. Hatta açık açık Erdoğan'ı suçlayan ve Türk ürünlerini boykot kararı alacaklarını bile söylediler. İşte o haber

ERDOĞAN İNSAN HAKLARI İHLAL SUÇLUSU İLAN EDİLDİ

Arap Sivil Parti Örgütleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın suç ve insan hakları ihlallerinin yanı sıra Arap devletleri ve halklarına saldırı ve müdahalelerinin belgelenmesi çağrısında bulundu.
Mısırlı el Vatan Gazetesinin aktardığı açıklamalarında örgütün resmi sözcüsü Mahmut el Nefazi, "Erdoğan’ın suçları, insan haklarına ihlalleri ve Arap devletlere müdahale ve saldırılarını belgeleme amacıyla önümüzdeki ay içinde Kahire’de konferans düzenleneceğini açıklarken Türkiye’de Erdoğan suçlarına muhalif olan Türk partilere bu konferansa katılım daveti gönderildiğini" söyledi.
Nefazi, Türkiye hükümetinin her yerde Araplara karşı politikaları nedeniyle Mısır Barolar Birliğinin Türk ürünlerinin boykot edilmesi ve Mısır’a Türk turizm seyahatlerinin yapılmasına son verme girişimi başlattığını belirtti.

IŞİD İLE SAVAŞ ERDOĞAN'I KURTARIR MI

Çok net görünen gerçek şu. Erdoğan içeride ve dışarda büyük bir hızla prestij kaybetti ve hala aynı hızla aşınıyor. Cumhurbaşkanlığı makamı belki onu bir takım suçlamalara karşı koruyor olabilir ancak, 2.3 ü aşan ABD Dolarının karşısında sürünen TL. Ve bağlı olarak yükselen ebflasyon ,arayı gittikçe açan cari açık ve bozulan ekonomi Erdoğan'ın gözden düşmesine nasıl engel olacak. Buna birde çıkarılan Savaş Tezkeresi sonucu eklenecek olumsuzları düşünürsek Erdoğan'ın işi gerçekten de çok zor görünüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı