DÜNÜRLER KÖŞEYİ DÖNMÜŞ

DÜNÜRLER KÖŞEYİ DÖNMÜŞ

Başbakanın oğullarının kayınpederleri, AKP döneminde köşeyi döndü. Biri devasa çiftlik kurdu. Diğeri ise devletten ihale aldı!

Başbakan Erdoğan’­ın bü­yük oğ­lu Bu­ra­k’­ın ka­yın­pe­de­ri Os­man Ke­ten­ci, tak­si du­ra­ğı iş­let­me­ci­siy­di. Da­ma­dıy­la ge­mi işin­de or­tak ol­du. İş­le­ri açıl­dı. İs­tan­bul Ça­tal­ca­’da 55 dö­nüm­lük alan üze­ri­ne 10 vil­la­lı çift­lik kur­du.

Ra­po­ra gir­di!..

Erdoğan'ın kü­çük oğ­lu Bi­la­l’­in ka­yın­pe­de­ri Or­han Uzu­ne­r’­le il­gi­li id­di­alar ise Sa­yış­tay ra­po­run­dan çık­tı. Ra­po­ra gö­re dü­nü­rün şir­ke­ti TCDD’­nin tra­vers iha­le­si­ne tek ba­şı­na gir­di. Bü­yük ser­vet ka­zan­dı.

Başbakan’ın dünürüne imtiyazlı ihale verilmiş!

Sayıştay’a göre, Erdoğan’ın dünürü Orhan Uzuner’in iştiraki, TCDD’nin beton bloklama ihalelerine tek girdi. Rapora göre ihaleler ilan edilmedi…

Başbakan Erdoğan’ın oğulları Bilal ve Burak’ın kayınpederleriyle ilgili iddialar bitmek bilmiyor. Daha önce İstanbul Çatalca’da 10 villasının olduğu iddiasıyla gündeme gelen Burak Erdoğan’ın kayınpederi Osman Ketenci’den sonra şimdi de Bilal Erdoğan’ın kayınpederi Orhan Uzuner’in iştiraki Betra A.Ş’yle ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

Yurt Gazetesi’nde dün yer alan habere göre, Betra A.Ş’ye, TCDD’den imtiyazlı ihale sağlandığı iddiasını Meclis gündemine getiren CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü’yü, CHP Kriz Masası Başkanı Aykut Erdoğdu’nun ortaya çıkardığı Sayıştay Raporu doğruladı.

Tek başına ihale

CHP’li Erdoğdu’nun kamuoyuyla paylaştığı Sayıştay Raporu, Betra A.Ş’nin TCDD’nin travers (beton bloklar) ihalelerine tek başına girdiğini, ihalelerin ilan edilmediğini, sözleşme bedellerinin yüksek tutulduğunu ve fiyat kırımı yapılmadığını kaydediyor. Yine Sayıştay, TCDD’nin Sivas ve Afyon’daki travers fabrikalarını dokuz yıl boyunca devreye sokmayarak şirkete pazar yarattığı tespitini yapıyor. Raporda yer alan bilgilere göre, Türkiye’de 6 adet beton travers üreten firma bulunuyor. Sayıştay, 2006-2010 yılları arasında yapılan TCDD ihalelerinde, Betra şirketi tarafından kazanılan ihalelerin biri hariç tamamında, Betra’nın tek katılımcı olduğuna dikkat çekiyor.

Rekabet Sıfır!

Sayıştay raporları, sözleşme bedellerinin maliyet tutarı kadar yüksek tutulduğunu ve hemen hemen hiç fiyat kırımı yapılmadığını ortaya koydu. Bu durumun da devleti zarara uğrattığı öne sürüldü. Sayıştay, Betra’nın 2010 yılına kadar 50 Avro birim fiyatla temin ettiği traversin, 2012 yılında, 40 Euro fiyatla satılmasına dikkat çekti!

İşte ticari sicili

Ticaret Sicili Gazetesi’ne göre Betra AŞ’nin yüzde 50’si Maba-T firmasına, yüzde 49.5’i Raymak İnşaat’a ait. Raymak İnşaat’ın ise yüzde 50’si Orhan Onur Dış Ticaret AŞ, yüzde 39’u Mehmet Seçil ve Ahmet Selçuk Uzuner kardeşlerin. Uzuner kardeşler aynı zamanda Uzpa Turizm Oto Pazarlama’nın yüzde 60’ına sahipler. Uzpa da dünür Orhan Uzuner’in de yüzde 10 payı var. Betra’nın yüzde 0.25’i ise Uzpa İnşaat’a ait. Uzpa İnşaat’ın da yüzde 39’u da Erdoğan’ın dünürü Uzuner ailesine ait.

Büyük dünürün çiftliği

SÖZCÜ, Başbakan Erdoğan’ın büyük oğlu Burak’ın kayınpederi Osman Ketenci’nin Çatalca Kabakça Köyü’nde yaptırdığı 5 villayı, 26 Ocak’ta “Urla’da villalar, Çatalca’da çiflik” başlığıyla manşetine taşımıştı. 3 Şubat’ta da, “Tayyip’in dünürünün Çatalca’da 5 değil 10 villası çıktı” manşetinin atan SÖZCÜ, Ketenci’nin İstanbul Çatalca’da 55 bin metrekarelik arazide 5 değil 10 villasının olduğunu tapuda ortaya çıkardı. Manşet haberimiz şöyleydi: “Ketenci’nin, Çatalca’da 54 bin 489 metrekare arsası bulunuyor. 54 bin 489 metrekare arazi içine 10 lüks villanın haricinde, tenis kortları, futbol sahası, havuzlar, ve manej bulunuyor. Ketenci, Kabakça Köyü’nde ilk arsayı Başbakan’ın İETT’de futbol oynadığı yıllardan arkadaşı olan Bülent Azaklı’dan aldığı öğrenildi.”

Kaynak:Haber Kaynağı