Dümdüz Bir Yolumuz Var Özerk Kürdistan

Dümdüz Bir Yolumuz Var Özerk Kürdistan

Dümdüz Bir Yolumuz Var Özerk Kürdistan

KIŞANAK: DÜMDÜZ BİR YOLUMUZ VAR, ÖZERK KÜRDİSTAN 
 
KIŞANAK: ACILARIMIZI PAYLAŞARAK AZALTABİLİRİZ
 
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Antalya'da düzenlenen yemekte partililerle bir araya geldi. Cam Piramit'teki yemekte konuşan Gültan Kışanak, sözlerine paylaşmanın insani özelliklerin en önemlisi olduğunu söyleyerek başladı. Kışanak, "Acılarımızı paylaşarak azaltırız. Sevinçlerimizi dostluklarımızı paylaşarak büyütürüz. Mücadeleyi yoldaşlığı, paylaşarak daha güçlü kılabiliriz. Sizler de burada bizlere güç katıyorsunuz. Bugün İmralı'da başlatılan Kürt halk önderi sayın Öcalan ile başlatılan görüşmeler Türkiye'nin birincil gündemidir. Açıkcası kahveye gitseniz bu süreç konuşulur. Bir restoranda yemek yeseniz bu süreç konuşuluyor. Parlamentonun ve medyanın birinci gündemidir. Çünkü bu sorun Türkiye'nin diğer sorunlarına da kaynaklık eden bir sorundur" dedi.
 
Herkesin barış konusunda ortak bir duyguya ve beklentiye sahip olduğuna da işaret eden Gültan Kışanak, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
 
"Ama şimdi nasıl bir barış bunu konuşma zamanıdır. Müzakere demek de zaten budur. Herkes sözünü söyleyecek ve ortak bir çözüm politikasında buluşacağız. İmralı'da Kürt halk önderi sayın Öcalan'ın destek verdiği bu görüşmelere katkı yapmış olacağız. Kendisinin çözüm politikaları bu ülkeyi aydınlık geleceğe taşıyacak kadar güçlüdür. 'Demokratik Cumhuriyet' tezinin sahibidir. Bu politikanın da mimarı Kürt halk önderi Sayın Öcalan'dır. Tüm Ortadoğu'da halkların demokratik ortak yaşamını, birliğini savunan politikanın da mimarıdır. Bu nedenle biz kendisi ile yürütülen görüşmelerin, müzakerenin çok önemli olduğunu biliyoruz. Kesinlikle bu görüşmelerden bir çözüm haritası, yol haritasının çıkacağından eminiz. AKP hükümetini bu konuda çok daha cesur ve samimi davranmaya davet ediyoruz. Geçen Oslo sürecinde olduğu gibi ortaya çıkacak yol haritasına sahip çıkmaya davet ediyoruz. AKP hükümetini herkesin beklentilerine cevap vermeye davet ediyoruz. Çözüme arkanızı dönmeyiniz. Önünüze gelecek çözüm politikasına sırtınızı dönemezsiniz, böyle bir lüksünüz yoktur. Aksi takdirde Tüm Türkiye'nin demokrasi güçlerini karşınıza almış olursunuz."