DÜĞÜNDEN ÇIKIP BİBER GAZI BULUTUNA GİRDİLER

DÜĞÜNDEN ÇIKIP BİBER GAZI BULUTUNA GİRDİLER

Okmeydanı'nda olaylar sürüyor.

Okmeydanı’nda düğün salonundan çıkan onlarca kişi, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2 kişinin yaşamını yitirdiği olayları protesto etmek için yol kesen grup ile polis arasındaki olayların ortasında kaldı.
Aralarında çocukların da bulunduğu grup, son anda çevredekilerin yardımıyla uzaklaştı. Kucağındaki bebeğiyle çatışmanın ortasından kalan bir baba ise korku dolu anlar yaşadı. 

Okmeydanı’nda sabah saatlerinden itibaren esnafı kepenk kapatmaya zorlayan bir grup, akşam saatlerinde sokağa çıktı. Anadolu Kahvesi mevkiinde yolu trafiğe kesen gruba polis ekipleri biber gazı sıkarak müdahale etti. Yüzleri maskeli olan ve aralarında çocukların da bulunduğu eylemciler, polise molotof kokteyli, havai fişek, bilye ve taş atarak karşılık verdi. Çatışmalar kısa sürede Mahmut Şevket Paşa Caddesi ve üzerindeki sokaklara yayıldı. 

DÜĞÜN SALONUNDAN ÇIKANLAR BİBER GAZI BULUTUNUN ARASINDA KALDI

Çatışmalar sırasında, Keser Sokak’taki Pera Düğün Salonu’nda bulunan onlarca kişi de gazdan etkilenerek dışarı çıktı. Polisin üst üste attığı gaz bombasının biri, Keser Sokak’ın girişine düştü. Gaz bulutu içinde kalanlar sağa sola kaçıştı. Kucağında 2-3 yaşlarında kız çocuğu bulunan bir anne ve baba büyük korku yaşadı. Çocuğun ağzını bir bezle kapatan anne ve baba, bir araca binerek uzaklaştı. Salondan çıkanlardan bazıları otomobillerle, bazıları da çevredekilerin yardımıyla yaya olarak sokaktan kaçtı.

KUCAĞINDA BEBEĞİYLE ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDI

Çatışmalar sürerken, Mahmut Şevket Paşa Caddesi’ne kucağında taşıma çantasında bebeği ve yanında 2 kadınla çıkan bir kişi, zor anlar yaşadı. Bir yandan göstericilerin attığı taş ve bilyelerin, diğer yandan polisin attığı gaz bombasının arasında kalan baba, çantanın ağzını iyice kapatarak koşmaya başladı. Yanında bulunan kadınlar da babayı takip ederek caddeden çıkmayı başardı.

YANLARINA MOLOTOF DÜŞÜNCE, KADIN ÇIĞLIK ATTI

Aynı yerde, sokak arasından polis aracının bulunduğu yere atılan molotof kokteyli, o sırada yoldan geçen 3 kadının yanına düştü. Korku dolu anlar yaşayan kadınlardan biri çığlık attı. Yanındakilerin yardımıyla ara sokağa giren kadın gözden kayboldu. 

Bölgede gerginlik devam ediyor. 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı