DÜĞÜN DERNEK FİLMİNE MAHKEME ŞOKU

DÜĞÜN DERNEK FİLMİNE MAHKEME ŞOKU

Düğün Dernek filmi mahkemelik oldu.

'Entaresi Dım Dım Yar' adlı eserin bestecisi ve söz yazarı Osman Şan'ın mirasçıları BKM'ye tazminat davası açtılar.

Şan Ailesi eserin izinsiz kullanımının tamamı sanatçı olan aileyi hem maddi hem manevi yönden yıprattığı gerekçesiyle Düğün Dernek adlı filmin yapımcısı BKM'ye daha önce başvurmuş ve red cevabı almışlardı.

Ancak Osman Şan'ın torunu Sanatçı Nida Şan'ın çabalarıyla ailenin ellerindeki bilgi ve belgeler Hukuki Boyut Avukatlık & Danışmanlık'tan Av.Erdal Aksu, Av. Şebnem Bostancı ve Av.Yunus Çelik biz tarafından tekrar incelendi.

Eserin orijinal ilk plak kaydını, eserin ilk defa kullanıldığı Bir Yiğit Gurbete Gitse adlı Türk filminin kopyasını da mahkemeye sunan Şan Ailesi avukatları, Sivas Yöresi sanatçılarını da davalarında tanık olarak gösterdiler.

TRT arşivi kayıtları ve ailenin elinde bulunan el yazısı notaların da dosyada yer aldığı davada Ahmet Kural'ın Okan Bayülgen'in Makina Kafa programında yaptığı ''anonim değil" açıklamasına ilişkin kayıt da delil olarak dosyaya sunuldu.

Özellikle eserin müzik ödül törenlerinde eser sahibinin ismi zikredilmeden yer alması aileyi manevi yönden çok üzüyor.

Ahmet Kural ile Murat Cemcir'in şarkısıymış gibi lanse edilmesi sanat dünyasından konuya ilişkin kişileri dahi rahatsız ediyor.

Tüm Zamanlar En Çok İzlenen Türk Filmleri listesinde 2. Sırada yer alan ve 68 Milyon TL sinema hasılatı yapan Düğün Dernek filminde eserin izinsiz kullanılması nedeniyle İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesinden çıkacak maddi tazminatın da yüksek olması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı