DSP'DEN FLAŞ SEÇİM İTTİFAKI AÇIKLAMASI

DSP'DEN FLAŞ SEÇİM İTTİFAKI AÇIKLAMASI

DSP'nin buna rağmen bir çok belediye seçiminde CHP'ye rakip olarak AKP'nin ekmeğine yağ sürdüğü Antalya'da Menderes Türel'in seçimleri DSP sayesinde kazandığı ileri sürülüyor. Antalya'da DSP'nin seçim afişleri oy veme günü bile bina duvarlarından kaldırıl

Seçim ittifakı yapması beklenen CHP ve DSP'nin bu girişimi sonuçsuz kaldı. DSP ani bir karar alarak ittifaktan vazgeçti. Yazılı bir açıklama yapılarak seçimlere DSP'nin kendi başına gireceği duyuruldu.

BÜLENT ECEVİT'İN MİRASINI ÇAR ÇUR EDEN ESKİ BAKAN

Efsane Sosyal Demokrat Lider Bülent Ecevit'in mirasını devir alarak bu güne kadar hiç bir varlık gösteremeyen eski bakanlardan Masum Türker liderliğinde gittikçe küçülen bir parti olarak her seçim döneminde büyük partiler ile türlü angajmanlara girdiği söylentileri ortaya çıkan DSP yine kendi başına seçime girecek. 

YILAN HİKAYESİNE DÖNEN İTTİFAK

Seçime CHP ile birleşerek girmesi gündeme gelen DSP, 7 Haziran'da yapılacak seçimlere parti olarak girme kararı aldı. 

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, yaptığı yazılı açıklamayla Parti Meclisi'nin kararlarını duyurdu.

Buna göre, DSP parti olarak, bütün seçim bölgelerinde Milletvekili Genel Seçimi'ne girme kararı aldı. Partiye milletvekili aday adaylığı başvuruları, 31 Mart 2015 Salı günü sona erecek. Adaylardan bin lira başvuru ücreti alınacak.Yerel seçimlerde 85 bin civarında oy alarak esamesi bie okunmayan DSP'nin buna rağmen bir çok belediye seçiminde CHP'ye rakip olarak AKP'nin ekmeğine yağ sürdüğü Antalya'da Menderes Türel'in seçimleri DSP sayesinde kazandığı ileri sürülüyor. Antalya'da DSP'nin seçim afişleri oy veme günü bile bina duvarlarından kaldırılmamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı