DÖVÜLEREK ÖLDÜRÜLEN ALİ İSMAİL DEĞİLSE KİM?

DÖVÜLEREK ÖLDÜRÜLEN ALİ İSMAİL DEĞİLSE KİM?

Dava sonrası ailelerden çarpıcı açıklamalar...

Ali İsmail Korkmaz davasının 3'üncü duruşmasının sona ermesinin ardından, anne Emel Korkmaz ile davayı izlemek için kente gelen Gezi eylemlerinde hayatlarını kaybedenlerin anneleri, Adliye önünde çevrilen alanda bekleyen eylemcilerin yanına gitti, destekleri için teşekkür etti.

Daha sonra buradaki alanda konuşan Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, "Adalet ne kadar var bu tartışılır. Sizin sayenizde, bu halkın sayesinde adalet yerini bulacak ve katiller en ağır şekilde cezalandırılacak" dedi.

Baba Şahap Korkmaz da kalabalığa seslenerek, "Hepiniz Ali’siniz, Ethem ve diğerlerisiniz. Hepiniz birbirinizden daha değerlisiniz, teşekkür ederiz" diye konuştu.

'BAŞBAKAN’A SORUYORUM, BAŞKA ÖLEN DE Mİ VAR?'

Ahmet Atakan'ın babası Ali Atakan ise Kayseri Adliyesi’nde yaşadığı olayları asla unutmayacağını söyledi. Atakan, şöyle konuştu:

"Hepiniz kardeşlerimiz, yoldaşlarımızsınız. Bugün adliyenin içinde bir olay yaşadım, ölünceye kadar gider. Çünkü unutmayacağım. 'Dövülerek ölen Ali İsmail değildi'. Bunu katilin avukatı söylüyor. Acaba o kimdi? Bir tane daha mı ölü vardı? Bunu kamuoyuna ve Başbakan’a soruyorum o kim?"

'HEPİNİZ BERKİN OLUN, KIRMADAN DÖKMEDEN HAKKINIZI ARAYIN'

Berkin Elvan'in babası Sami Elvan da kalabalığa seslenerek, şunları söyledi:

"Ali İsmail’i kaybetmedik. Siz hepiniz Ali İsmail’siniz, çocuklarımızsınız. Yöne gördük ki, hala adalet yok. Adaletin a’sı yok. Sadece adaletin kime teşkil ettiği belli. Hırsızlara, haydutlara çalışıyor. Adalet masumlara değil, halktan özgürlükten yana değil. Adalet diliyoruz ki bir gün yerini bulacak, aynı konuma kendileri düşecekler. Yarın bugün yanlış yaptık diyecekler. Bu yanlıştan dönmelerini istiyoruz. Bu gençler bir şey yapmadı. Adalet, özgürlük için sokağa çıktılar. Bundan sonra çocuklarımızın kaybolmaması, herhangi bir dostumuzun, yoldaşlarımızın burnu kanamasın, tek temennimiz bu. Berkin, 52 dakika sonra geri dönüyor ve daha sonra 269 gün yaşam mücadelesi verdi ve direndi. Sizlerden de şunu bekliyorum, onun gibi olun direnin ve adalet arayın. Sadece haklarımızı savunarak yasal yollardan savunarak, kırarak dökerek değil. Yani onlar gibi vahşice değil."

'BU HÜKÜMET ADALETİ İYİ YÜRÜTMEDİ'

Abdullah Can Cömert'in annesi Hatice Cömert de davaya destek veren herkese teşekkür ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. Cömert, "Bu hükümet adaletsiz. Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı olmuş ama yakışmaz. Çünkü adaleti iyi yürütmedi" dedi.

Aileler daha sonra eylemcilerin arasından CHP minibüsüne binerek adliye önünden ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı