Dört büyüklere büyük piyango

Dört büyüklere büyük piyango

Spor Toto Süper Lig'de ilk 17 hafta geride kaldı ve futbol heyecanına 25 günlük bir ara verildi.

Dört büyüklere büyük piyango
24.12.2012 16:50
 
 
Spor Toto Süper Lig'de ilk 17 hafta geride kaldı ve futbol heyecanına 25 günlük bir ara verildi.
 
Ligin geride kalan ilk yarısında ise dört büyükler sezon başında göndermek istedikleri isimlerden beklenmedik ölçüde katkı aldılar.
 
Sezonun ilk yarısında toplanan puanlardan çok kaybedilen puanlar gündem konusu olurken; 33 puan toplayan Galatasaray, 18 takımlı ligde en düşük puanlı ilk yarı lideri olarak tarihe geçti.
 
İlk yarının en golcü oyuncusu olan Umut Bulut 11 golle gol krallığı yarışında zirvede bulunurken; 17 karşılaşmada 8 asist yapan Rodrigo Tello ilk yarının en çok asist yapan ismi oldu.
 
Ligin ilk yarısında yıldızlaşan bu isimlerin yanı sıra, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un sezon başında takımdan göndermek istediği oyuncular da sezonun ilk yarısına damga vurdular. Galatasaray, İspanyol sol kanat oyuncusu Albert Riera'dan hiç beklemediği bir katkı alırken; Fenerbahçe, Sezer Öztürk'ün dönüşüne sahne oldu. İlk yarıda beklentilerin üzerine çıkan ve şampiyonluk yarışında 'ben de varım' diyen Beşiktaş'ta Holosko, inişli çıkışlı bir grafik çizen Trabzonspor'da ise Adrian ilk 17 haftanın takımları adına en büyük kazançları oldular.
 
Filip Holosko
 
'Feda' sezonundaki Beşiktaş'ın, Manuel Fernandes'den sonra en önemli kozlarından biri haline dönüşen Slovak yıldız, sezon başında siyah-beyazlı yönetim tarafından elden çıkartılmak istenmişti. Beşiktaş'tan aldığı yıllık ücrette indirime giderek 'feda' diyen Holosko, ilk 17 haftalık dilime 8 gol sığdırarak Beşiktaş kariyerinin en parlak dönemini geçirdi. 'Feda' sezonunun sembol isimlerinden biri olan Holosko, İnönü tribünlerini sadece attığı gollerle değil 'Gangnam Style' dansıyla da çoşturmayı başardı.
 
Albert Riera
 
Geçtiğimiz sezon Arda Turan'ın yerine geldiği Galatasaray'da beklentileri karşılayamayan ve takımdan gönderilmesine kesin gözüyle bakılan Albert Riera, sarı-kırmızılı takım adına 2012-2013 sezonunun en büyük yıldızlarından biri haline geldi. Sol bekte daha önce A Milli Takım forması da giyen Hakan Balta ve Çağlar Birinci'yi kulübeye mahkum eden İspanyol yıldız, aldığı yıllık ücretin daha fazla konuşulmasına müsade etmedi. Albert Riera sezon başında kendisine kulüp bulamadığı için Galatasaray'da kalmıştı.
 
Adrian Mierzejewski
 
Polonya Ligi'nin en iyi futbolcusu etiketiyle geldiği Süper Lig'deki ilk sezonunu beklentilerin bir hayli altında geçiren Adrian, sezon başında bordo-mavililerin gözden çıkarttığı isimlerden biriydi. Transferi için 5 milyon euro bonservis bedeli ödediği Polonyalı yıldızı yaz transfer sezonunda elden çıkartamayan Trabzonspor, Adrian'ın yükselen form grafiğiyle birlikte kazançlı olan taraf oldu. Bordo-mavililer adına ilk yarının en etkili isimlerinden olan Polonyalı yıldız, yükselen grafiğini 5 gol ve 3 asist ile süsledi.
 
Sezer Öztürk
 
Fenerbahçe'ye olaylı bir biçimde transfer olan Sezer, sarı-lacivertli kulüpteki ilk sezonunda sakatlıklardan çok çekmiş ve forma şansı bulmakta bir hayli zorlanmıştı. Sezon öncesinde ismi sık sık takas paketlerinin içerisinde geçen başarılı orta saha oyuncusu, forma şansı bulduğu maçlarda devamlı hazır olmanın meyvelerini topladı. Özellikle Ziraat Türkiye Kupası'nda kritik performansların altına imza atan Sezer, bu sezon forma giydiği 11 karşılaşmada 5 kez gol sevinci yaşadı.