'Dönek Solculara Sesleniyorum !'

'Dönek Solculara Sesleniyorum !'

CHP’liler Yalova’da kol kola yürüyerek, AKP’ye meydan okudu.

YALOVA'DA CHP GÖVDE GÖSTERDİ


CHP, yaptığı birbirinden müthiş konuşmalarla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı cin çarpmışa döndüren ve sonunda Meclis’ten bile kaçırtan Grup Başkan Vekili Muharrem İnce’ye destek için üst yönetimiyle Yalova’ya çıkartma yaptı. CHP’liler Yalova’da kol kola yürüyerek, AKP’ye meydan okudu.
 
Erdoğan’ın, bir dahaki seçimde İnce’nin Yalova’dan milletvekili çıkmasını engellemek için harekete geçtiği, eski Demokrat Partili Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ı transfer ettiği belirtiliyor. AKP Yalova İl Örgütü, Atatürk’ün halka bıraktığı Yalova’daki Millet Çiftliği’nin Canlı Ağaç Müzesi olarak kullanılan bölümünü Araplar’a satan Koçal’la birlikte İnce’ye karşı kampanyayı hızlandırdı. AKP, İnce’yi yıpratmayı amaçlayan açıklamalarını manşet yaptırmak için gazetelere emir bile veriyor.
 
Erdoğan’ın AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve “ölüm vadisi” olarak bilinen, olası bir depremde sıvılaşma (bataklığa dönme) riski bulunan Hacımehmet Ovası’nı imara açan Koçal’dan “İnce’nin seçilmesini engelleyin” talimatı verdiği de iddia edilirken, CHP dün Yalova’da, “Kendine değil, kentine çalışan yerel yönetimler” konulu bir toplantı düzenledi. 
 
CHP Yalova İl Teşkilatı’nca Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya CHP Genel Sekreteri Bihun Tamaylıgil, genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin, Umut Oran, Faik Öztrak ve Bülent Tezcan ile çok sayıda milletvekili de katıldı.
 
“KILIÇDAROĞLU’NU BAŞBAKAN YAPACAĞIZ”
 
CHP üst yönetimi ve milletvekilleri toplantının ardından Muharrem İnce’ye ortalarına alıp kol kola girerek, Yalova merkezinde yürüdü. CHP üst yönetimi toplantı ve yürüyüşle Yalovolılara parti olarak İnce’nin arkasında oldukları mesajını verirken, toplantıda ilk konuşmayı yapan Bihlun Tamaylıgil, hukukun herkes için gerekli olduğunu vurguladı ve “Karanlığa karşı bir mum yakmak, aydınlığın en önemli gücüdür” dedi ve şöyle konuştu:
 
“Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği bu cumhuriyete, ülkeye, ülkeyi bugüne kadar getiren ilkelerine sahip çıkacağız. Bundan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ’hayaldi gerçek oldu’ beklentisi gerçekleşmeyecek, artık her hayali hayal kalacak. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’de iktidar olup Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapacak. Buna gönülden inanıyorum.” 
 
“TAM BİR FERMAN, TAM BİR RANT YASASI”
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de konuşmasında, hükümetin deprem riski altındaki konutları yıkıp yeniden yapmak için çıkardığı Kentsel Dönüşüm Yasası’na değinerek şöyle konuştu:
 
“Bir kentsel dönüşüm yasası çıktı. Hiçbirinizin haberi yok, tam bir ferman, rant yasası. Belediyeler yasası çıktı. Büyükşehir, bütün şehir, günlerce tartışıldı. Belediyeciliğin tam suyunu çıkarttılar. Bir kısmı rahmetli Özal ile başladı. Geri kalan da 2005′te bir yasa çıkardılar, bir rant, hırsızlık yasası. Marmara’da ve burada çok acı olaylar yaşandı. Deprem oldu. Depremin dönüştürülebilmesi için rahmetli Ecevit dönemindeki iktidar, deprem vergisi çıkardı. Buradaki herkes deprem vergisi ödedi. Ne oldu o deprem vergilerine sordunuz mu hiç? Ne oldu o 55 milyar dolar? Kamu, millet adına milli emlak arazileri de deprem için kullanılacaktı. Var mı Yalova’da, onlar nerede şimdi?”
 
“AKP, RAKAMLARLA GÖZ BOYUYOR”
 
Daha sonra konuşan Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, AKP’nin rakamlarla göz boyadığını belirterek, ”Son 10 yıldır Türkiye’de ekonomide yaşadıklarımızın ne adaletle ne de kalkınmayla uzaktan yakından hiçbir ilgisi yok. Son 10 yılda Türkiye’nin dış borcu 197, iç borcu 133 milyar dolar artmış” dedi.
 
“YALOVA’DA KUTSAL İTTİFAK KURULDU”
 
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de konuşmasında, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın AKP’ye geçtiğini hatırlatarak, Yalova’da “kutsal ittifak” kurulduğunu belirtti. İnce, şu ifadeleri kullandı:
 
“Benim solculuğumu beğenmeyenler bugün gitmiş AKP’ye il başkanı olmuş. Benim solculuğumu beğenmeyip kendi gidip AKP’ye üye olanlara sesleniyorum, CHP’nin adayını beğenmeyip ‘DP adayı da laiktir’ diye oy verenlerin vicdanına sesleniyorum, o verdiğimiz oylar, ampule gitti şimdi. Siz de ampule oy verdiniz bunu unutmayın. Ona oy veren bütün dönek solculara da sesleniyorum, gelin bu günahınızdan kurtulun.”