DONALD TRUMP'UN TÜRK ORTAĞI ABD'Yİ KARIŞTIRDI

DONALD TRUMP'UN TÜRK ORTAĞI ABD'Yİ KARIŞTIRDI

Müslüman karşıtlığı propaganda ile ABD'de büyük destek bulan Emlak Kralı Başkan Adayı Donald Trumph'un Türk İşadamı ile yaptığı ortaklık seçim sürecini karıştırdı.

ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton, parti kurultayındaki konuşmasında, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump’ın, İzmir merkezli mobilya firması Dorya ile yaptığı ortaklığı eleştirdi. Adaylık stratejisini Müslüman ve mülteci karşıtlığı üzerine inşaa eden Donald Trumph'u zor durumda bırakan eleştiri, eşinin üniversite mezunu olmaması yüzünden sıkıntı yaşayan Trump'ha kötü bir bonus oldu.

İŞ BAĞLANTILARI ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

ABD’de Kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’yi temsil edecek olan Hillary Clinton, Cumhuriyetçi Parti’li rakibi Donald Trump’ı uluslararası iş bağlantılarıyla ‘yıpratmaya çalışıyor’.
 
Demokrat Parti’nin Philadelphia kentinde gerçekleşen kurultayının son gününde bir konuşma yapan Clinton, Trump’ın, seçim sloganı ‘Amerika’yı yeniden büyük yapalım’a aykırı iş bağlantıları yaptığını söyledi.

mon.jpg

HERŞEY AMERİKA DIŞINDAN

Clinton, “Trump’ın takım elbiseleri Çin’de, Meksika’da imal ediliyor, Michigan’da değil. Mobilyaları Türkiye’de üretiliyor, Ohio’da değil. Trump’ın resim çerçeveleri bile Hindistan’da üretiliyor, Wisconsin’de değil” diye konuştu. Clinton, Trump’ın söylediği gibi Amerika’yı yeniden büyük yapmak istiyorsa, buna Amerikan topraklarında iş yaparak başlayabileceği yorumunu yaptı.
 

DORYA MOBİLYA FABRİKASI

Kurultay boyunca Clinton’ın yanı sıra bazı Demokrat senatörler tarafından da dile getirilen Trump’ın Türkiye bağlantısı, milyarder işadamının 2013’te İzmir merkezli Dorya Mobilya firmasıyla yaptığı ortaklığa gönderme niteliğinde. 1979’da kurulan ve bugün dünya çapında üne sahip olan firmanın CEO’su F. Doruk Yorgancıoğlu, Ağustos 2013’te Trump’la ortaklık anlaşması imzalamıştı.
Dorya firmasının Türkiye’de ürettiği ‘Trump Home by Dorya’ markası, 100 parçalık bir koleksiyondan oluşuyor.2907-amobilya.jpg
 

FABRİKA MANİSA'DA

ABD’nin yanı sıra İngiltere, Almanya, İtalya gibi Avrupa ülkelerinde de mağazaları bulunan firma, Trump’la yaptığı anlaşmanın ardından ‘Trump Home by Dorya’ markasıyla dünyanın bir çok köşesine lüks mobilya ihraç etmeye başlamıştı. Üretimini Manisa’daki tesislerinde gerçekleştiren firma, dünya pazarına ahşap el işçiliğine dayalı lüks iç mekan ürünleri sunuyor.
 

--2310588.jpeg

Donald Trump lüks mobilya işine 2014’te, Dorya firmasıyla yaptığı ortaklığın ardından, ‘Trump Home by Dorya’ markasıyla girmişti. Markanın tanıtımı için aynı yıl New York’ta görkemli bir lansman partisi yapılmıştı. Fotoğrafta, Donald Trump’la Dorya Mobilya’nın CEO’su F. Doruk Yorgancıoğlu ve firmanın kreatif direktörü Megan Perry görülüyor.
 
ÜNİVERSİTE MEZUNU DEĞİL

f.-doruk-yorgancioglu-megan-perry-yorgancioglu-margaret-russell-donald-trump-melania-trump.jpg

Trump’ın eski model olen eşi Melania Trump’ın, Slovakya’da okuduğu üniversiteyi, modellik kariyerini sürdürebilmek için yarım bıraktığı iddia edildi. Trump iddialar üzerine, 4 yıldır kullanımda olan internet sitesini kapattı. Melania Trump, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “Site kapatıldı çünkü benim son dönemdeki iş yaşantımı doğru yansıtmıyordu” ifadelerini kullandı.

 BAŞKANLIK İÇİN TECRÜBESİZ

Demokrat Parti’nin başkan adaylığını kabul eden Hillary Clinton, kurultayındaki konuşmasında sık sık Trump’a yüklendi. Clinton, Donald Trump’ın ABD Başkanı olmak için yeterli karaktere ve tecrübeye sahip olmadığını savundu. Clinton, Trump’ın sadece laf kalabalığı yapan bağnaz bir kişi olduğu yorumunu yaptı. Trump’ın başkomutan olamayacağını, onun en küçük provokasyonda soğukkanlılığını kaybettiğini vurgulayan Clinton, “Bir tweetle kışkırtabildiğiniz bir kişiye nükleer silahlar konusunda güvenemezsiniz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı