DOMUZ GRİBİNDEN ÖLÜMLERİ VALİ DOĞRULADI PANİK BÜYÜYOR

DOMUZ GRİBİNDEN ÖLÜMLERİ VALİ DOĞRULADI PANİK BÜYÜYOR

Domuz Gribi paniği; Vali 2 kişi öldü diyor, Ölenlerin hasta yakınlarına cenaze teslimi sırasında , cenazeyi açmayacaksınız ,cenaze arabası ile gitmeyeceksiniz dedikleri halde. Sağlık Müdürü'nün Domuz Gribi vakası yok demesi kuşku yarattı

MERSİN Valisi Özdemir Çakacak, domuz gribi nedeniyle yapılan tetkiklerde kent merkezinde ve ilçelerde hayatını kaybeden 7 kişiden sadece 2'sinde H1N1 domuz gribi virüsü belirlendiğini açıkladı.

VALİ 2 KİŞİ ÖLDÜ DİYOR SAĞLIK MÜDÜR YOK DİYOR

Vali Çakacak, Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 92. yıl dönümü törenleri sonunda gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Anamur'da bir birçok vatandaşın domuz gribi vakasından hayatını kaybettiği haberleri üzerine konuşan Vali Çakacak, şimdiye kadar 2 kişinin ölümünde H1N1 virüsü teşhisi konulduğunu kaydetti. Şimdiye kadar ilçelerden gelen 7 kişinin çeşitli sebeplerden dolayı yaşamını yitirdiğini anlatan Vali Çakacak, “Bu ölümler genç ölümler dediniz de genç ölümler değil, genci de yaşlısı da var. Dün gelen hastalarımızdan biri kalp rahatsızlığıyla geldi ve yaşamını yitirdi. Halk Sağlığı ve Sağlık Müdürlüğümüzden aldığımız bilgilere göre, yapılan tetkiklerde sadece bu ölümlerden iki tanesinde H1N1 vİrüsü tespit edildi. H1N1 domuz gribi dediğimiz adı üstünde grip. Yani gripler, sadece Türkiye'de değil, dünyada da Avrupa'da da eğer bünye sağlam olmazsa ölümleri tetikleyebiliyor" dedi.

BU BİR GRİP ÇEŞİDİ HERYERDE VAR

Vali Çakacak diğer illerde de domuz gribi vakası görüldüğünün ortaya çıkmasıyla bir salgın tehlikesinin bulunup bulunmadığı yönünde sorulan soruyu ise “Bu bir grip vakası. Her yerde var. Bütün dünyada olan bir hastalık çeşididir. Eğer vücudu dirençsiz yakalamışsa bazen ölümlere sebep olmaktadır. Dolayısıyla Sağlık Müdürlüğündeki, Halk Sağlığı Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımız daha geniş açıklamayı yapacaklar. Ancak benim onlardan aldığım bilgilere göre, bu bir grip çeşididir. Dolayısıyla ayrı bir önlem de yok. Grip için ne tür önlemler almak gerekiyorsa bunlar için de o önlemler alınacak" diye konuştu.

Vali Çakacak Anamur İlçesi'nde ölümlerin daha fazla olması konusunda ise şu değerlendirmede bulundu:

ANAMUR'DAN GELDİ BURDA VEFAT ETTİ

“Rakamları nereden aldığınıza bağlı. Anamur'dan gelen vatandaşımız burada vefat etti. Çok müdahale olmadı burada. Sevk edilmese orada vefat edecekti. Dolayısıyla çok özel anlamlar yüklemenin doğru olmadığı kanısındayım. Arkadaşlarımız bunun üzerinde zaten çalışıyorlar. Eğer acil müdahale edilmesi gereken ileri tetkik ve müdahale edilmesi gereken bir şey varsa zaten yapılacak ama bu bir griptir. Onun ötesinde bütüncül bir tedbir alınması gerektiren bir şey yok. Grip için ne tür tedbirler almamız gerekiyorsa o tür tedbirleri alacağız. Dediğimiz gibi o sonuçlardan sadece iki tanesi pozitif çıktı. O ölümlerin tamamı değil. Kalp rahatsızlığı için gelen var, aldığım bilgiye göre, kemik rahatsızlığından gelen hasta var burada vefat etmiş. Yani buraya sevk edilip burada vefat edenlerin tamamı belli bir hastalıktan dolayı değil çeşitli hastalıklardan dolayı. İleri tetkik için il merkezine tedaviye gönderiliyorlar, bu sevklerden de sadece 2'sinde H1N1 virüsü tespit edildi.

HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ: MERSİN'DE DOMUZ GİRİBİ VAKASI YAŞANMADI DEMİŞTİ

Mersin'de avukat Hüsnü Uysal ile Eşme Demir'in ardından Yaşar Küçükalıç'ın da art arda ölmesi 'domuz gribi' paniği yaratırken, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, yaşamını kaybeden vakalarda domuz gribi virüsüne rastlanmadığını belirtti.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ SORUNU DEDİ

Ölümlerin bağışıklık sisteminin güçsüzlüğü ve diğer etkenlerden kaynaklandığını ifade eder Dr. Kemik, "Domuz gribi eski etkinliğini kaybetti. Normal griple aynı formatta gidiyor. Gribin, ölüm riski olan bir hastalık olduğunu biliyoruz. Grip yaşlılar ve çok küçük çocuklar için, şeker, akciğer enfeksiyonu olan bir insan için, bir kanser hastası için veya başka ilaçlar kullanan insanlar için ölümcül bir hastalıktır. Şimdiye kadar alınan örneklerde domuz gribi virüsüne rastlanmadı. Bugüne kadar domuz gribi üremiş hiçbir vakamız yok" dedi.

CENAZEYİ AÇMAYACAKSINIZ DEMİŞLER

Öte yandan Mersin Devlet Hastanesi'nde yaşamını kaybeden Yaşar Küçükalıç'ın cenazesi de toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Cenazeyi teslim alan eniştesi Mustafa Taşkın, "Biz cenazemizi alırken söylenen şey; 'Cenaze açılmayacak, defnedecek olan insan tedbirini alacak, sizinle temas etmeyecek, cenaze başka araba siz başka araba ile gideceksiniz' dediler. Bu durum yeterince şüphe yaratıyor. Önlem alınmasını istiyoruz" dedi.

Küçükalıç'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Anamur'a götürüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı