DOLMABAHÇE SARAYINA BOMBALI SALDIRI AÇIKLAMASI

DOLMABAHÇE SARAYINA BOMBALI SALDIRI AÇIKLAMASI

Dolmabahçe Sarayı önünde hareketli anlar yaşanıyor.

Selami Altınok: "Dolmabahçe Sarayı'nın girişinde, Ana Nizamiyesi'nde, bizce malum olan, bilinen bir terör örgütü mensubu olduğunu düşündüğümüz bir şahıs tarafından önce 2 el bombası atarak, sonra tabanca ateşinde bulunarak bir saldırıda bulunulmuştur"
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Dolmabahçe Sarayı önündeki saldırıyı yapan kişinin 30 yaşlarında, bilinen bir terör örgütü üyesi olduğunu ve 2003-2006 yılları arasında cezaevinde yattığını açıkladı. Altınok, teröristin sarayın ana kapısı önündeki nizamiyede bulunan polisleri hedef aldığını, attığı 2 el bombasının patlamadığını ve tabancasıyla ateş ettiğini de söyledi. 

TUHAF BİR SALDIRI

Olay yerinde incelemelerde bulunan Emniyet müdürü Altınok, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Altınok, şunları söyledi:
"Bugün saat 14.30 civarlarında, Dolmabahçe Sarayı'nın girişinde, Ana Nizamiyesi'nde, bizce malum olan, bilinen bir terör örgütü mensubu olduğunu düşündüğümüz bir şahıs tarafından önce 2 el bombası atarak, sonra tabanca ateşinde bulunarak bir saldırıda bulunulmuştur. Arkadaşlarımızın mukabelesi neticesinde kaçarken canlı olarak ele geçirilmiştir. Teröristin üzerinde çok eski bir uzun namlulu silah, bir tabanca ve atmış olduğu, patlamayan 2 el bombası ele geçirilmiştir. Terörist elimizde. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Daha geniş açıklamayı tahkikat devam ettikçe sizlere duyuracağız."

KİMLİKLE İLGİLİ BİLGİ VERMEDİ

Altınok, gazetecilerin, "Teröristin kimliği ve örgütle ilgili bilgi alabilir miyiz?" sorusuna, "Kimliği ve bağlantısı bizce malum. Şu anda vermek istemiyorum" yanıtını verdi.
Emniyet Müdürü, "Daha önce yaptığı bir terör eylemi var mı?" sorusuna da, "Hapishanede yatmışlığı var" karşılığını verdi. 

"BAŞBAKANLIK OFİSİ Mİ?"

Bir gazetecinin, "Saldırı Başbakanlık Ofisi'ne mi yönelik?" sorusuna da, "Hayır. Sarayın girişindeki Nizamiyedeki polislere yönelik. Bizim arkadaşlarımıza yönelik" dedi.
Altınok, eylemde tek kişinin olduğunu, yaralanan kimsenin bulunmadığını belirterek, "El bombasının pimini çekiyor, ama patlamamış. Daha sonra arkadaşlarımız 2 el bombasını da imha ettiler" dedi.

Selami Altınok, saldırganın 30 yaşlarında olduğunu, 2003-2006 yılları arasında hapis yattığını söyledi. 

Saldırganın yakalandıktan sonra Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldüğü öğrenildi. 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı