DOLAR'DA SON DURUM

DOLAR'DA SON DURUM

S&P'nin not düşürümü ardından tarihi zirveye ulaşan ve rekor kıran Dolar, OHAL açıklamasına ilk anda yükselişle tepki vererek tırmansa da sabah saatlerinde 3.073 seviyesine geri çekildi.

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard And Poors'un (S&P) Türkiye'nin notunu indirmesi ve ardından üç ay süreyle olağanüstü hal (Ohal) ilan edilmesiyle, dolar yeni tarihi rekor düzeylere tırmandı. Ardından zirvede tutunamayan dolar an itibariyle 3.064 seviyesisnde inişli çıkışlı bir seyir izliyor. Ötye yandan borsa güne 1.84 ekside satış seyirli bir açılışla başladı.

DOLAR 1 YIL SONRA YİNE REKOR KIRDI

S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu indirimesi sonrası, dolarda 3.0948 lira ile yeni tarihi zirvesine çıktı. Daha sonra 3.07 - 3.09 lira aralığında hareket eden dolar, Ohal ilanının ardından yeniden tırmanıya geçti ve yeni tarihi zirvesi 3.0970 liraya fırladı. Dolarda önceki zirve, geçen Ekim ayındaki 3.0750 liraydı.

EURO 3.40 SINIRINI AŞTI

Dolar yeni tarihi zirveden sonra 3.08 liranın üzerinde hareket ederken, gece 3.40 lira sınırını aşan euro da bu düzeylerde işlem görüyor.

Haftanın üçüncü gününü de kayıpla kapayarak, yüzde 3.88 düşüşle 73 bin puanın da altına inerek, 72bin 100 puana kadar gerileyen Borsa İstanbul Endeksi'nin yeni güne satıcılı başladı. Haberin yazıldığı saatte borsada yatay bir seyir var.

Kaynak:Haber Kaynağı