DOLAR'DA FLAŞ GELİŞME

DOLAR'DA FLAŞ GELİŞME

Dolar akşam 18 00 itibariyle 2.61 TL'den alınıp satılıyor. Uzmanlar Türkiye'nin dış borcunun milyarca lira arttığını ileri sürüyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekonomiyi yönetmeye kalkmasının ve Ekonomi Bakanı ile merkez Bankası Başkanını ima ederek "Vatan Hainliğidir" demesinden sonra ateşi düşmeyen dolar yeni bir zirve yaparak 2.577 rekorunu kırdı. Tüm dünyanın uyarmasına alldırmayn Erdoğan'ın suçlaması ile haklarında istifa söylentisi çıkması üzerine krize giren piyasalar zor durumda. Doların yükselişinin son iki gündür piyasalara yapılan Merkez bankası müdahalesine rağmen düşmemesinin yarattığı endişe ile borsadan kaçış başladı. Uzmanlar dün konuya ilişkin açıklama yapmıştı.

AKŞAM SAATLERİNDE YENİ ZİRVE

Dolar tüm müdahale ve önlemlere rağmen akşam saatlerinde yeni bir zirve rekoru kırdı. Dolar akşam 18 00 itibariyle 2.61 TL'den alınıp satılıyor. Uzmanlar Türkiye'nin dış borcunun milyarca lira arttığını ileri sürüyorlar.

EKONOMİ YÖNETİMİ KAYGISI

Ekonomi yönetiminin geleceğine ilişkin kaygılar ve ABD'de faiz artırımının yakınlaştığı beklentileriyle bir süredir tırmanışta olan dolar 2.5770 lira ile yeni rekor düzeyine çıktı.Uzmanlar piyasaların düzene girmesi için ekonomi yönetimi ve Erdoğan'ın birlikte yapacakları bir açıklamanın ve Erdoğan'ın ekonomiye siyasi baskı yapmaktan vazgeçeceğine dair teminat vermesinin şart olduğu yönünde birleşiyorlar.

MERKEZ MÜDAHALESİ İŞE YARAMADI

Liradaki büyük kayıpların etkisiyle hisse senedinden kaçışlar da hız kazandı ve Borsa İstanbul Endeksi de açılışta yüzde 1.29 düştü.Dolara yapılan Merkez Bankası müdahalesi son iki günde 100 milyon doların üzerinde satış ile oldu ancak bu müdahalede ateşi düşürmedi. Uzmanlar krizin önlenmemesi halinde Türk Ekonomisinin tedavi edilemez bir yara alacağını ileri sürüyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı