DOLAR YATIRIMCILARI OKUSUN

DOLAR YATIRIMCILARI OKUSUN

FED'in faiz artırımı doların güçlenmesi anlamına geliyor

ABD merkez Bankası FED, uzun zamandır sabit tutulan faiz oranlarının Aralık ayı içinde artırılabileceğini açıkladı.

DOLAR YATIRIMCILARI 4 GÖZLE BEKLİYOR

Uluslararası piyasalar tarafından da merakla beklenen FED toplantı tutanaklarında, Aralık ayının faiz artırımı için en uygun zaman olduğu belirtildi. FED'in faiz artırımı doların güçlenmesi anlamına geliyor. ABD Merkez Bankası'nın bir sonraki toplantısı, 15-16 Aralık tarihlerinde düzenlenecek.

NE ANLAMA GELİYOR

Amerikan Merkez Bankasının son toplantısında artırma eğilimi görünüyor şeklinde açıklaması bile döviz piyasasında taşları yerinden oynatmıştı. Bu gelişmelere karşı ekonomik durumu zayıl olan Türk Lirası Dolara karşı büyük kan kaybetmişti. Son 3 yıldır süren ekonomik sorunlar ve siyasi istikrarsızlık sonucu büyük darbe yiyien TL zaten dolar karşısında yaklaşık % 50 değer kaybetmişti.

UZMANLAR NE DİYOR

181120152331322511493_2.jpg

Uzmanlar FED'in fazi artışından TL'nin büyük miktarda kayıp görmeyeceği ya da büyük oranda kayıp göreceği konusunda 2 ye ayrılmış durumdalar. Uluslar arası piyasasında şu anda 2 86-88 arasında gidip gelen doların FED'in fazi artırımı sonrası 3.10-20'yi rahat göreceğinide ileri sürenler var. Şu ana kadar açıklanan ABD verileri ise faizin her halukarda artırılacağına işaret görünüyor. Bu gün açıklanan ABD petrol stokları beklenenin çok altında çıkmıştı. geçtiğimiz günlerde açıklanan çekirdek enflasyon verileride Faiz artırımına neden olabilecek düzeyde gelmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı