DOLAR REKORUNU YİNE KIRDI

DOLAR REKORUNU YİNE KIRDI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile görüşmesinin ardından yaptığı "tatlıya bağladık " açıklaması piyasaları tatmin etmedi. İlk anda küçük bir düşüş yaşayan dolar tekrar eski yerine yerleşti.

PİYASLAR ERDOĞAN'A İNANMADI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile görüşmesinin ardından faiz baskılarının azalacağı beklentisiyle dün ve bugün açılışta 2.60 liranın altında işlem gören dolar, hızlı tırmanışla 2.62 lirayı da geçti.

AÇIKLAMALARIN ETKİSİ 1 GÜN SÜRDÜ

Sabah açılışta 2.5950 - 2.5990 lira arasında hareket eden dolar, küresel piyasalarda kâr realizasyonuna bağlı olarak gerilemesine karşın, Türkiye'de 2.62 liranın üzerine çıkarak, 2.6264 liraya kadar yükseldi.

UZMANLAR NE DİYOR

Konuya ilişkin daha önce sitemize görüşlerini bildiren uzmanlar, krizin "siyasi güvensizlik riski" algısından kaynaklandığını tekrar vurgulayarak, doların ateşini düşürmenin tek yolunun Merkez bankasının faiz hadlerinde artırıma gitmesi olduğunu yinelediler. Siyasi risk algısının ancak seçim sonuçları ile ortadan kalkabileceğini ileri süren uzmanlar, dolarda seçimlerden önce bir düşüş gerçekleşmesini beklemediklerini yinelediler.

Kaynak:Haber Kaynağı