Doktorlar 'Savaşa Karşı' Ayaklandı

Doktorlar 'Savaşa Karşı' Ayaklandı


DOKTORLAR SAVAŞA KARŞI AYAKLANDI

 “Hekimler Savaşa Karşı” kampanyasını İstanbul Tıp Fakültesi’nde yaptığı bir basın açıklamasıyla duyurdu.
 
Çok sayıda hekimin ve tıp öğrencisinin katıldığı basın açıklamasında ilk sözü alan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu hekimler olarak tarihin her döneminde insanların ölümüne, sakat kalmasına, göç etmesine, tevavüze uğramasına neden olan savaşa karşı bir araya geldiklerini ifade etti.
 
Çerkezoğlu, savaşa karşı olmalarının gerekçelerini şöyle açtı: “Yaşadığımız dönemde savaşı ve işgalcileri çağırmayı olağanlaştıran, başka ülkelerin topraklarında ölümü sıradanlaştıran siyasetlerle karşı karşıyayız. Savaş topluma sıradan, olağan, günlük siyasetin bir parçasıymış gibi sunulmaya başlandı. Suriye’de savaş olabilirmiş, Irak’ta bombalar patlayabilirmiş, ABD her yeri bombalama hakkına sahipmiş gibi bir siyaset ülkemizde hakim kılınmaya başlandı, yurttaşlarımızda bu algı yaygınlaşmaya başladı. Biz hekimler olarak buradan bir işaret fişeği çakmak istiyoruz, savaş öldürür, savaş cinayettir, savaş düşmanlığa ve kıyımlara yol açar, bu nedenle ülkemizde de, komşularımızda da, dünyanın her yanında da barışı egemen kılmak için hekimler savaşa karşıdır!”
 


SAVAŞ BİR HASTALIKTIR

 
İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, de savaşın bir hastalık olduğunu vurgulayarak, “Savaşların hiçbir ulvi amacı yoktur, bir avuç insanın milyonlarca insanın emeğini sömürmek için yaptıkları paylaşım savaşlarıdır” dedi.
 
Birinci paylaşım savaşında on milyonu aşkın insanın, ikinci paylaşım savaşında 70 milyon insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Gören, “Bugün ülke olarak üçüncü bir paylaşım savaşının eşiğindeyiz. Canlıların içerisinde en gelişmiş olan insan beyni bir taraftan insan ömrünü uzatmaya çalışırken bir yandan da en çok insanı nasıl öldürülebilir konusunda araştırmalar yapıp dünyayı kökünden yok edecek şiddette sahip silahlar üretmiştir” dedİ

VAR GÜCÜMÜZLE MÜCADELE EDECEĞİZ.
 
Savaşın bir insanlık ayıbı olduğu belirten Gören den sonra İstanbul Tıp Fakültesi öğrencisi Duygu Bilge konuşarak 5 Eylül’de okullarını barışın renklerine boyadıklarını iki hafta sonra barışı ifade eden yazılamalarının ve işaretlerinin yanlarına tehdit içerikli ifadeler yazıldığını anlattı. Bilge, “Bu saldırıyı düzenleyenler bizi susturacaklarını düşünüyorlar, bizler her zamanki gibi bugün de savaşın karşısındayız, kanın, ölümün, gözyaşının olmaması için var gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.
 
İstanbul Tabip Odası adına basın açıklamasının Temsilciler Kurulu Divan üyesi Dr. Deniz Türkyılmaz tarafından okunmasıyla açıklama son buldu.