DOKTORLAR EYLEM YAPTI

DOKTORLAR EYLEM YAPTI

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan doktorlar, 2 yıl önce Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından öldürülen....

DENİZLİ’de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan doktorlar, 2 yıl önce Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıl dönümünde eylem yaparak doktorlara ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını istedi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi önünde bir araya gelen değişik sendika ve sivil toplum kuruluşlarına mensup çok sayıda sağlık çalışanı, 'Sağlıkta şiddete hayır', 'Sağlıkta şiddet sona ersin' gibi sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Sağlık Emekçileri Sendikası sözcüsü Mehmet Hergül, sağlık sisteminin bozuk olduğunu belirtip "Tedavi olamayan hastalar, sağlık çalışanlarına yönelen öfke ve şiddet var. O yüzden bugün Türkiye’nin her yerinde, tüm hastanelerde sağlık alanında yaşadığımız şiddeti, şiddetin nedenlerini ve çözüm önerilerini tartışacağız. Amacımız sağlık sisteminde yanlışlıklara 'dur' diyebilmektir. Mücadelemiz şiddeti doğuran ve besleyen sisteme karşıdır. Halkımıza daha iyi bir sağlık hizmeti sunabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Artık sağlık çalışanlarına yönelen şiddet son bulsun" dedi. Açıklamanın ardından grup dağıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı