Doğu'da neler oluyor?

Doğu'da neler oluyor?

Doğu'da neler oluyor? 
 
Dün haberini yapmıştık, PKK yüzünden çatışma: 8 ölü!
Haberimizin üzerinden bir gün geçmemişken yine bir çatışma haberi geldi doğudan. Bu defa arazi yüzünden çıkan bir kavgada 2 kişi hayatını kaybetti! Barış sürecinin ardından PKK doğudan çekilmiş ve bilindiği gibi terör olayları azalmıştı.
Terörün bitmesinin ardından Doğuda meydana gelen bir çok çatışmada insanlar hayatını kaybetti. İşte yine bir çatışma haberi ve 2 ölü.

ARAZİ ÇATIŞMASI 2 ÖLÜ

 
Batman'ın Merkeze bağlı Aydınkonak Köyü'nde oturan ve Gündem soyadını taşıyan akraba iki aile arasında bir süre önce arazi anlaşmazlığı çıktı. Araları açık olan iki ailenin fertleri bugün saat 13.45'te kent merkezinde Cumhuriyet Meydanı yakınında bir kıraathanede karşılaştı. Taraflar arasında başlayan tartışma kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştü. Kıraathane başlayıp 50 metre uzaklıktaki Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ekipler Amirliği önüne kadar süren çatışmada ortalık kan gölüne döndü. Çatışmada 37 yaşındaki Şemsettin Gündem olay yerinde, 45 yaşındaki Mecit Gündem hastanede yaşamını yitirirken, kardeşleri Gaziantep'te polis Mustafa, Faysal ve Ömer Gündem ile kıraathane bulunan ve yoldan geçen 17 kişi de yaralandı. Yaralılar, Batman'daki hastanelere kaldırılırken,3'ünün hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Olay yerine gelerek inceleme yapan Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, görgü tanıklarının ifadelerinin alındığını, buna göre göz altıların olabileceğini ve olayı en ince ayrıntısına kadar soruşturacaklarını söyledi.

KÖYDE GERGİNLİK

Batman kent merkezinde 2 kişinin öldüğü 20 kişinin yaralandığı çatışma, merkeze bağlı Aydınkonak Köyü'nde duyulunca iki ailenin yakınları arsında gerginlik tırmandı ve yeni çatışma çıkmasını önlemek için jandarma köyde geniş güvenlik önlemi aldı.
Akraba iki aile arasında arazi anlaşmazlığından geçen yıl da kavga çıktığı ve bıçakla yaralananlar olduğu belirtildi.

İLGİLİ HABERE GİTMEK İÇİN
TIKLAYINIZ