Doğaya Sinsi Toki Planı..!

Doğaya Sinsi Toki Planı..!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Akyaka Beldesinin bir bölümünde arazinin eğiminden yararlanarak 8 katlı imar düzeni getirdi.

Söz konusu alanda TOKİ benzeri konut üretimi gerçekleştirileceği öğrenilirken Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, "Bu Akyaka'nın bağrına sokulmuş hançerdir.
Birileri buradan kısa süreli kazanç sağlayabilir, ama Akyaka biter." dedi.

www.haberdusunce.com sitesinde yer alan habere göre Muğla Akyaka'da  Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın kararına karşı 8 kat imar düzenine tepki gösteren Akyakalılar beldelerinin betonlaşmasından duydukları endişeyi dile getirmek için topluca yürüdü.
"Akyaka sakindir, sakin kalacak" diye slogan atan kalabalık seslerinin duyulmasını istiyor.

Yerli halkın yanında tatilcilerin de destek verdiği yürüyüşün ardından açıklamada bulunan Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın uygulamayı 19 dönümlük Hazine arazisine getirdiğini, burada gerçekleşecek yapılaşmanın silueti bozacağı gibi gelecekte beldede olumsuz bir emsal teşkil edeceğini belirterek şöyle devam etti: “Biz Akyakalıları en fazla 2.5 kata ikna etmişiz. Ankara'dan gelip bize rağmen 8 kat yapı dikecekler. Bu hem Akyakalılara haksızlık hem de doğaya ihanettir."

Akyakalılar olarak itirazlarını yaptıklarını belirten Başkan Çalca; “60 günlük sürenin dolmasına rağmen itirazımız değerlendirmeye alınmadı. İkinci 60 günlük süre de bir ay sonra doluyor. O zamana kadar olumlu bir yanıt gelmezse, İdare Mahkemesi'nde dava açma hakkımız doğuyor.”


Dikkat çeken detay ise Akkaya Belediyesinin resmi internet sitesinin hecklenmiş olmasıydı. İşte o link: