DOĞAN YAYIN GRUBUNDAN " MİRGÜN CABAS TWEET'İ" AÇIKLAMASI

DOĞAN YAYIN GRUBUNDAN " MİRGÜN CABAS TWEET'İ" AÇIKLAMASI

“Doğan Grubu medyasının yayın ilkeleri belli ve açıktır. Doğan Yayın İlkeleri Kurulu bağımsız bir kurul olarak bu ilkelerin uygulanmasını izlemekte ve gözetmektedir.

Doğan Yayın İlkeleri Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Vural, dün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda meydana gelen terör saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı.

İŞTE AÇIKLAMA

“Doğan Grubu medyasının yayın ilkeleri belli ve açıktır. Doğan Yayın İlkeleri Kurulu bağımsız bir kurul olarak bu ilkelerin uygulanmasını izlemekte ve gözetmektedir.
Kurulun gelecek toplantısı beklenmeden, aciliyeti dolayısıyla yapılan değerlendirmede şu sonuçlara varılmıştır :
1. CNN TÜRK programcısı Mirgün Cabas'ın şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın teröristler tarafından rehin alınması olayı ile ilgili olarak atmış olduğu tweet, Yayın ilkelerine aykırı görülmüştür.(madde 24). Aynı ilkeler çerçevesinde hatasını derhal düzeltmesi gerekmektedir. (Madde 30).
2. Hürriyet Gazetesinin manşetten verdiği terörü lanetleyen haberi, bu haberi verirken terör örgütünün propagandasına yer vermeyecek şekilde kullandığı fotoğraf Yayın İlkelerine uygun bir davranış olarak değerlendirilirken, gazetenin iç sayfasında terör örgütünün sembollerini gösteren bir fotoğrafın yayımlanması, benimsediğimiz ilkeler bakımından hatalı görülmüştür.
3. Posta gazetesinin, 1. Sayfadan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit oluşunu haber olarak verirken, terör örgütünün sembollerini gösterir bir fotoğraf kullanması, Yayın İlkeleri açısından yanlış olmuştur.
4. İlgili televizyon ve gazete yönetimlerine bu ikaz ve uyarılarımız yapılmakta olup, Kurulun yapılacak ilk toplantısında bu konular derinliğine ele alınacaktır.
5. Daha bu haberler çıkmadan, Doğan Grubu medyasını suçlamak ve olayın sorumluluğunu Doğan medyasına yüklemek gibi bir tutum içine giren bazı medya çevrelerine tek tavsiyemiz, özeleştirilerini yaparak kendi yayınlarını gözden geçirmeleri ve bunların basın mesleğinin asgari kuralları ile etik değerlerine uygunluğunu gözetmeleridir.
6. Doğan Yayın İlkeleri Kurulu olarak, her türlü terörü kınar ve lanetlerken, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet, yakınlarına, adalet camiamıza ve milletimize başsağlığı dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Kaynak:Haber Kaynağı