DOĞAN MEDYA DEPREMİNE İLK TEPKİLER

DOĞAN MEDYA DEPREMİNE İLK TEPKİLER

Deprem medyada nasıl hissedildi? Yandaşlar ne diyor, muhalefet ne tepki veriyor?

HABER VİTRİNİ:

Aydın Doğan Fethullah Gülen'in adamını da kovdu

Fethullah Gülen'in medyadaki prensi olarak bilinen aynı zamanda Elif Şafak'ın kocası olan Eyüp Can, Radikal gazetesinde başarılı bir yayın hayatı sürdürdüğüne inansa da gazetenin satışları oldukça düşüktü.

Radikal gazetesini batırır batırmaz kariyerini geliştiren ve getirildiği Hürriyet Dünyası Dijital Yayınlar Direktörlüğü görevinden kovulan Eyüp Can'ın dosyası oldukça kabarık.

Bugün Doğan medyasında iki büyük deprem yaşandı. Görevinden alınan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu'nun yanında Eyüp Can da kovuldu.

GAZETESİ OKUNMADI

Fethullah Gülen'in medyadaki prensi olarak bilinen aynı zamanda Elif Şafak'ın kocası olan Eyüp Can, Radikal gazetesinde başarılı bir yayın hayatı sürdürdüğüne inansa da gazetenin satışları oldukça düşüktü.

BASILI YAYINA SON VERİLDİ

Bu nedenle Radikal yayın hayatına internet üzerinden devam ediyor. Bunun yanında gazete artık Hürriyet'in havuzundan haberlerle çalışıyor.

BATIRDIĞI YAYIN SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Bir zamanların ekonomi gazetesi Finansal Forum'u batırmasının ardından gazeteyi ekonomi-politika formatına dönüştürüp Referans'ı kuran Eyüp Can, bu kuruluşu da batıran isim olmuştu. En son ise Radikal'i batırdı.TAKVİM:

TAKVİM:

Doğan Medyası'nda paralel temizlik!

Doğan Medyası'nda Gülen Örgütü'ne yakınlığı ile bilinen Enis Berberoğlu'nun işine son verildi.

HÜRRİYET'İN MANŞETİNİ DUMANLI BELİRLEYEMEYECEK

Enis Berberoğlu'nun Hürriyet'e yayın yönetmeni olmasının ardından medya kulislerinde bu gazetenin manşetini ekrem Dumanlı'nın attığı iddia ediliyordu.

YENİŞAFAK:

Hürriyet'te art arda deprem, iki isim de gitti!

Hürriyet Gazetesi, Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ile yollarını ayırdı. Zaman Gazetesi kökenli olan Cemaate yakınlığı ile bilinen, kapanan Radikal'in Yayın Yönetmeni ve Hürriyet yazarı Eyüp Can'ın da görevlerine son verildiği öğrenildi.

Hürriyet Gazetesi'nden iki isim ile yollar ayrıldı. Ertuğrul Özkök'ün ardından Hürriyet'e genel yayın yönetmeni olan ve 5 yıldır bu görevi yürüten Enis Berberoğlu görevi bıraktı.

Berberoğlu ile yolların ayrıldığını Doğan Yayın Holding'in İcra Kurulu Başkan Vuslat Doğan Sabancı tebliğ etti. Berberoğlu'nun son zamanlarda Zaman'ın yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı ile olan yakın ilişkisi tartışma konusu olmuştu.

Doğan Grubu'nda yolların ayrıldığı ikincisi isim ise Gülen Cemaatine yakın isimlerden Eyüp Can oldu. Hürriyet yazarı olan Can, son olarak matbu olarak artık basılmayan Radikal'in genel yayın yönetmenliğini yapıyordu.

ROTA HABER:

Ertuğrul Özkök'ten sonra Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilen Enis Berberoğlu görevinden istifa ettiğini açıkladı. Peki Enis Berberoğlu Hürriyet'ten neden istifa etti. İşte Enis Berberoğlu'nu istifaya götüren nedenler...

Enis Berberoğlu’nun gazeteyi yayınlarken dikkat etmek zorunda bırakıldığı sınırlamalar ve çıkan sorunlardan bunaldığı için genel yayın yönetmenliğini bıraktığı konuşuluyor. Enis Berberoğlu ayrıca, henüz herhangi bir planının olmadığını ve biraz dinlenmeyi düşündüğünü söyledi.

Enis Berberoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa etti.

ODA TV:

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu görevi bıraktı. Her ne kadar istifa ettiği iddia edilse de; kibar deyimle “istifaya zorlandığı” Patronlar Katı’nda konuşuluyor. Peki, bu istifayı nasıl yorumlamalıyız?

Tam da Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, medyanın amiral gemisinde neden oldu bu deprem? Hürriyet’in AKP ile imtihanına bakıldığında; benzeri depremlerin birçok kez gerçekleştiğini görmek mümkün.

Hürriyet, ne zamanki “Erdoğan’a oynamak gerektiğine” karar verirse; o zaman kelleri uçurdu. Bakın, AKP döneminde kaç köşe yazarını kapı önüne koyduğuna, ne demek istediğimizi anlarsınız. 

 “Üzerine oynanan” Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kazanamayacağını düşünen Hürriyet direksiyonu Erdoğan’a kırdı. Ve Erdoğan’a “biz yapmadık ki senin rahatsız olduğun haberleri, o yaptı” diyerek Enis Berberoğlu’nun ipini çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Doğan Grubu’nun nereye hizmet ettiğini öğrenin. Tabii ki Doğan Grubu Tayyip Erdoğan ile iyi geçinemez” demedi mi…

Aydın Doğan’ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ, "AKP'nin medyaya baskısı" ile ilgili iddialara "Ben AK Parti iktidarı döneminde de medyada yöneticilik yaptım ve daha tek bir gün olsun en ufak bir baskı ya da müdahale görmedim." diye yanıt vermedi mi?

Aynı Yalçındağ, AKP’ye "Bakın 11 yıl oldu. Bu 11 yılın hepsine iyi diyemem ama AK Parti çok iyi ve çok önemli işler yaptı. Özellikle ekonomi alanında. Ülkeyi zenginleştirdi. Ülke nerden nereye geldi… Bunları kimse görmezden gelemez. Bir işadamı olarak ben bunları nasıl inkâr ederim?" diyerek övgüler dizmedi mi…

Ve elbette, unutmamak lazım… Cemaatçi polisler tarafından telefonlarının illegal dinlendiği ortaya çıkan Aydın Doğan, AKP-Cemaat savaşında da tarafını seçmek zorunda kaldı.

T24:

Enis Berberoğlu, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa etti. Berberoğlu’nun gazeteyi yayınlarken dikkat etmek zorunda bırakıldığı sınırlamalar ve çıkan sorunlardan bunaldığı için genel yayın yönetmenliğini bıraktığı konuşuluyor. Enis Berberoğlu ayrıca, henüz herhangi bir planının olmadığını ve biraz dinlenmeyi düşündüğünü söyledi.

Enis Berberoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa etti.

Berberoğlu, Ertuğrul Özkök'ten sonra Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilmişti.

MEDYASAVAR:

Aydın Doğan medyasındaki Paralellere neşter vuruldu. Gülen Örgütü’nün operasyon merkezi haline Gelen Doğan Medyası’nda üst düzey iki isim görevden alındı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ve “İsrail saldırı altında” diye başlık atan Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can’ın görevine son verildi.

HÜRRİYET’İN BAŞINA GEÇEN İSİM

Gazetede Genel Yayın Yönetmenliği görevini bir süreliğine Fikret Ercan yürütecek.

“ŞU AN SADECE EVİME GİTMEK İSTİYORUM”

Vuslat Doğan Sabancı’nın haberi çalışanlara duyurmasının ardından Sabancı ve Berberoğlu, çalışma arkadaşlarına bir konuşma yaparak veda etti.

Berberoğlu vedasında, “Şu an sadece evime gitmek istiyorum, 5 yıllık Hürriyet maceramda bana verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ederim” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı