DOĞAN HOLDİNG'TEN YENİŞAFAK'A KAPAK YANIT

DOĞAN HOLDİNG'TEN YENİŞAFAK'A KAPAK YANIT

Doğan Holding, Yeni Şafak gazetesi yazarı Cem Küçük’ün 12 Ekim 2014 tarihli köşe yazısındaki iddialara karşı tüm yasal yollara başvurduğunu açıkladı.

Doğan Holding, Cem Küçük’ün Yeni Şafak’taki yazısıyla ilgili yasal yollara başvurdu Doğan Holding, Yeni Şafak gazetesi yazarı Cem Küçük’ün 12 Ekim 2014 tarihli köşe yazısındaki iddialara karşı tüm yasal yollara başvurduğunu açıkladı.

DOĞAN HOLDİNG AÇIKLAMASI

“Halka açık bir şirket üzerinde bu şekilde tamamen asılsız itham ve suçlamalarda bulunulması sadece şirketimizin zarara uğratılması ile sınırlı kalmamakta, Grubumuzun yüz binden fazla yatırımcısının menfaatlerini ve Türkiye’de sermayenin hukuk güvencesi altında faaliyet göstermesini de tehdit etmektedir. Bu ticari karalamayla ilgili de yetkili kurumlara gerekli yasal başvuruların yapılmasının öncelikle değerli hissedarlarımıza karşı sorumluluğumuz olduğuna inanmaktayız. Hukukun izin verdiği diğer yasal yollara da başvurmayı bu kapsamda bir görev addetmekteyiz. Bu tür iftira ve şantajların yetkili makamlar tarafından cezasız bırakılmayacağına olan inancımızı da vurgulamak isteriz.” .

VATAN HAİNLİĞİ SUÇLAMASI

“Holdingimizin toplumsal ve ticari itibarını zedeleyen, “vatan hainliği” gibi ağır bir ithamla Onursal Başkanımız Aydın Doğan’ı doğrudan hedef gösteren bu yazı gazetecilik etiğinin tamamen dışında ve kişilik haklarının ihlali niteliğindedir. Doğan Grubunu ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ı doğrudan hedef alan kasıtlı, yanlış, haksız tüm haber ve yorumlara karşı hukuki ve cezai yaptırımların uygulanması için yasal haklarımızı kullandığımızı da kamuoyuna duyururuz.”

CEM KÜÇÜK OLAYI NEDİR

İktidar yanlısı olarak bilinen Yenişafak Gazetesi yazarlarından Cem Küçük bir kaç gün önce yayınlanan yazısında iktidarın istediği gibi yayın yapmayan neredeyse tüm medyaya ağır tehdit ve eleştiriler getiren bir yazı kaleme almıştı. Küçük yazısında iktidarın hoşuna gitmeyen yayınlar yapan tüm medyanın ağır cezalara çarptırılacağını, hatta pek yakınd akapatılacağını, yazarların yargılanıp cezalandırılacağını iddia etmiş ve tehdit ettiği medya guruplarının başında da Doğan yayın Holdin gelmişti. Okurlarımızın, yandaş medya kalemlerinin ne büyük bir panik yaşadıklarını anlayabilmeleri için sözkonusu yazıdan kısa bir bölümü aktarıyoruz.

İŞTE KISA BİR TEHDİT BÖLÜMÜ

......Aydın Doğan medyası da vatana ihanet çemberinin dışında kalamıyor. Doğan hala Türk Julian Assange'larını barındırmaya devam ediyor ve ihanet konusunun ciddiyetini sanırım anlayabilmiş değil. Doğan Medya'nın Julian Assange'i Ahmet Hakan Coşkun adlı şahıstır. İtibarı ve gücü sıfıra kadar inen ve hayattaki tek dayanağı Aydın Doğan'ın tetikçiliği olan bu şahıs önce 17-25 Aralık sürecinde Türkiye devletine yapılan saldırılarda Pensilvanya'nın yanında durdu. Türk devleti Pensilvanya'ya tarihin gördüğü en büyük tokadı atıp yere serince de şimdi Kandil teröründen medet umuyor. Ahmet Hakan dün paralel örgüt terörünü destekliyordu. Bugün ise 33 vatandaşımızın –bunların içinde polislerimiz de var –katledilmesinin sorumlularından biri olan Selahattin Demirtaş'ı aklıyor, adeta Kandil'e selam çakıyor. 7-8 Ekim'de çıkan terörizm vesilesiyle acaba Erdoğan ve Davutoğlu düşer mi diye boş hayale kapılıyor...

 

Kaynak:Haber Kaynağı