Doğalgaz faturalarında yeni dönem

Doğalgaz faturalarında yeni dönem

İGDAŞ’ın "Sabit Ödeme Sistemi" ile aboneler kışın artan doğalgaz kullanımının ödemesini tüm yıla yayarak yapabilecek.

İGDAŞ, abonelerinin kış aylarında artan doğalgaz tüketimi nedeniyle yükselen doğalgaz faturalarını tüm yıla yayarak ödemesini sağlıyor. "Sabit Ödeme Sistemi" adı verilen bu ödeme kolaylığı ile aboneler kış aylarında yoğun doğalgaz kullanımından dolayı artan fatura miktarlarını kontrol altına alabiliyor. Sadece kış aylarında yüksek faturalar ödemek yerine, ödemeyi diğer aylara da yayarak, tüm yıl boyunca belirlenen sabit bir fatura miktarını daha rahat ödeme imkânı buluyor. 

Kış aylarında yükselen doğalgaz kullanımı nedeniyle artan doğalgaz faturalarının ödemesi İGDAŞ’ın hayata geçirdiği "Sabit Ödeme Sistemi" ile tüm yıla yayılabiliyor. Bu sistemle doğalgaz faturası tüm yıla yayarak daha küçük parçalar halinde ödenebiliyor. 

GEÇMİŞ TÜKETİME BAKILACAK 

"Sabit Ödeme Sistemi"nde İGDAŞ aboneleri son ödeme tarihini kendisi belirliyor ve bütçesini ödeme tarihine göre planlayabiliyor.

"Sabit Ödeme Sistemi" başvurularında öncelikle doğalgaz kullanımına geçmiş olan abonenin varsa geçmiş tüketimine bakılıyor. Eğer abone yeni ise kendi sınıfındaki diğer abonelere göre tüketim miktarı belirleniyor. 

İNTERNETTEN BAŞVURU 

Sisteme geçerken yapılan sözleşmede abone tarafından belirlenen son ödeme tarihine göre aylık olarak sabit tüketimli fatura tahakkuk ediliyor. İGDAŞ aboneleri, "Sabit Ödeme Sistemi" başvurularını www.igdas.com.tr sayfasındaki "İnternet Şubesi" üzerinden, 444 36 36 nolu İGDAŞ Çağrı Merkezi’ni arayarak ya da İGDAŞ Hizmet Binalarından yapabiliyor.

Sabit Ödeme Sistem Sözleşmesi, sözleşmenin yapıldığı tarihe göre belli bir süreyi kapsıyor. Abonenin sözleşme bitiminde herhangi bir başvuruda bulunmaması halinde sözleşme kendiliğinden yenileniyor. Abonenin sistemden çıkmak veya sözleşmeyi feshetmek istemesi durumunda mahsuplaşma yapılarak sözleşme sona erdiriliyor.

KİMLER FAYDALANACAK 

"Sabit Ödeme Sistemi"nden, doğalgaz kullanımına geçmiş olan, fatura borcu bulunmayan ya da ödenmiş faturası varsa son ödeme tarihi henüz geçmemiş olan ve kendi adına başvuruda bulunan tüm evsel ve ticari aboneler faydalanabiliyor.