DOĞALGAZ FATURALARINA SON... EVİNİ 2 LİRAYA ISITIYOR

DOĞALGAZ FATURALARINA SON... EVİNİ 2 LİRAYA ISITIYOR

Ankaralı Türk mucit Bülent Çakı, doğalgaz faturalarına son verecek suyla çalışan bir kombi üretti. Çakı, vatandaşların sadece günlük 1.5-2 liralık bir elektrik tüketimi ile 3+1’lik bir evi rahatça ısıtabileceklerini söyledi.

Ankara’da Türk mucit Bülent Çakı, doğalgaz yerine suyla çalışan bir kombi üretti. Vatandaşların sadece günlük 1.5 - 2 liralık bir elektrik tüketimi ile 3+1’lik bir evi rahatça ısıtabileceklerini belirten Çakı, şunları kaydetti: "Kullanacağınız mekana bağlı olarak insanlar genelde ortalama 100 metrekarelik 3+1 evde yaşıyor.1,5 - 2 lira arasında günlük elektrik tüketimi ile bu kombiyle tüm evini ısıtmış olacak. Bir elektrikli ısıtıcı kullansanız bir odayı bunun ısıttığının yarı katı kadar anca ısıtırsınız ve günlük 3 - 4 saat çalıştırsanız bunun tüm evi ısıtacağı yakıtı yakmış olursunuz. Aynı paraya bu kombi tüm evinizi ısıtıyor. Bu kombinin günde 2 liradan elektrik yaktığını düşünürsek ayda 60 lira yapar." 

SİSTEM SANİYEDE 2 DERECE ISI ÜRETİYOR

Kombinin nasıl bir sistemle çalıştığını anlatan Çakı şöyle devam etti: “Çok basit bir sistemle çalışıyor. Yakıt kullanmıyoruz elektrik kullanıyoruz. Elektriği ısıtmak için değil sadece sistemimizi döndürmek için kullanıyoruz. Evin büyüklüğüne göre ya da işyerlerine göre uygun farklı ebatlarda motorun büyüklüğü var. Su, sistemin içinden geçtiği anda, suyun kovalent yapısını bozarak bu esnada reaksiyon sonucu ortaya bir ısı çıkıyor. Tüm maharet bu. Bu kadar basit bir sistem. Sistem saniyede 2 derece ısı üretir, kaynama noktasında ise ısı sabit kalır. Sistem kendi içinde suyu devamlı devir daim yapar.”

"PATENT MÜRACAATIMIZI YAPTIK"

Projesinin Rusya ile yaşanan doğalgaz krizi ile ortaya çıkan bir çalışmanın sonucu olmadığını dile getiren Çakı, bu projenin 1,5 - 2 yıllık bir çalışma sonucu ortaya çıktığını, fikrin çıkmasının ise 3 yıla dayandığını söyledi. Çakı, “Patent müracaatımızı yaptık, inceleme raporumuz çıktı, şu an uluslararası incelemeye gönderdik. Zannedersem 3 - 5 aya kadar belgemizi almış olacağız.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı