DOĞAL MUCİZE ATATÜRK SİLUETİ

DOĞAL MUCİZE ATATÜRK SİLUETİ

Karadağ sırtlarında doğal mucize olarak nitelendirilen ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silueti hava muhalefeti nedeniyle 13'üncü günde ortaya çıktı.

Ardahan'ın Damal İlçesi'ndeki Karadağ sırtlarında doğal mucize olarak nitelendirilen ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silueti hava muhalefeti nedeniyle 13'üncü günde ortaya çıktı. Atatürk'ün silüetini izleyenler, bu yılın modası olan selfie (özçekim) yaptı.

Her yıl 15 Haziran- 15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan Atatürk gölgesi, havaların yağışlı ve bulutlu olması nedeniyle 12 gün görünmedi. Doğal mucizeyi görmek için gelen vatandaşların beklediği Atatürk silüeti, dün Karadağ sırtlarına yansıdı. Silüeti görmek için Antalya'dan gelen bir grup vatandaş, Atatürk'ün gölgesiyle özçekim yaptı.

Her gün saat 17.55 ile 18.10 arasında sadece 15 dakika izlenebilen silüetle ilgili Damal'ın CHP'li Belediye Başkanı Ergin Önal, şunları söyledi:

"Atatürk'ün her yıl Karadağ sırtlarına vuran mucizesi, umarım sonsuza kadar sürer. Gölgesinde yaşamaktan onur duyduğumuz Atatürk'ün silüetini görmek bizleri heyecanlandırıyor. Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenliklerimizin bu yıl 18'incisini 6 Temmuz'da kutlayacağız. Herkesi bu eşsiz manzara ve mucizeyi izlemeleri için Damal'a davet ediyoruz."

Her yıl Damal'a Atatürk silüetini görmek için geldiğini bildiren öğretmen Gökhan Görkem, "Bu yıl da silüetin görmeleri için arkadaşlarımla birlikte geldim. Bu oğalanüstü bir durum. Ancak Türkiye'de çoğu insanın bu mucizeden haberi yok" dedi.

 

DOĞAL MUCİZE ATATÜRK SİLÜETİ

DOĞAL MUCİZE ATATÜRK SİLÜETİ

DOĞAL MUCİZE ATATÜRK SİLÜETİ

Kaynak:Haber Kaynağı