Diyarbakır'daki cenaze töreni Perşembe günü

Diyarbakır'daki cenaze töreni Perşembe günü

BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Paris'te öldürülen üç Kürt kadın siyasetçinin cenaze töreninin Perşembe günü yapılacağını açıkladı.

Diyarbakır'daki cenaze töreni yarın

PROVAKASYONA KARŞI ÖNLEMLER
 

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ve BDP eş başkanı Selahattin Demirtaş yaptıkları açıklamalar dikkat çekiciydi. Baydemir törende karalar giyeceğiz, boynumuza beyaz eşarplar takacağız diyerek, sürdürülen barış görüşmelerine destek vereceklerinin mesajını vermiş oldu.

BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçinin daha önce yapılan açıklamanın tersine Çarşamba günü sabah değil akşam saatlerinde Diyarbakır havaalanında karşılayacaklarını belirterek, Perşembe günü ise Batıkent Meydanı'nda tören düzenleyeceklerini söyledi.

CENAZELER ÇARŞAMBA GÜNÜ GELİYOR TÖREN PERŞEMBE

Fransa'nın Paris kentinde 9 Ocak tarihinde uğradıkları suikast sonucu yaşamlarını yitiren PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez'in cenaze işlemlerinin tamamlanması ardından Diyarbakır'a getirilmesi bekleniyor.

CENAZELERİ ÇARŞAMBA SABAHI BİNLER KARŞILAYACAK AÇIKLAMASI

Konuya ilişkin açıklama yapan BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçisi için Diyarbakır'da karşılama ve tören yapacaklarını söyledi. Daha önce yapılan "Çarşamba günü sabah saat 09.00'da cenazelerin havaalanında karşılanacağı" açıklamasının tersine Zümrüt, Çarşamba günü Kürt kadınların naaşlarının İstanbul üzerinden Diyarbakır havaalanına getirileceğini aktararak, cenazelerine saat 20.35'te Diyarbakır'a ulaşacağını ve burada karşılama töreni yapacaklarını ifade etti.
Zümrüt, karşılama töreninin ardından, 3 Kürt kadın siyasetçi için Perşembe günü saat 11.00'de Batıkent Meydanı'nda kitlesel bir tören yapacaklarını dile getirdi. Zümrüt, bütün Diyarbakır halkına cenazelerin karşılanmasına ve Batıkent Meydanı'nda yapılacak olan törene katılmaları çağrısında bulundu.