DİYARBAKIR'DA SINAV ÇETESİ

DİYARBAKIR'DA SINAV ÇETESİ

Diyarbakır'da Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavında sahtecilik yapan ve başkasının yerine sınava girdiği belirlenen 114 kişi yakalandı

Diyarbakır'da Sürücü adayları sınavında sahte kimlik düzenleyerek başkasının yerine sınava girdiği tespit edilen 57 kişi yakalandı. Joker diye tabir edilen bu kişilerin ifadelerinden yola çıkılarak toplam 114 kişi gözaltına alındı.

RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK

Yakalanan kişiler hakkında Resmi Belgede Sahtecilik suçundan işlem başlatılarak, soruşturmalarının ardından mahkemeye gönderilecekleri belirtildi.  

PARA KARŞILIĞI BAŞKA KİŞİLER

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Saçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 11 Şubat'ta kent genelinde yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Adaylığı sınavına, kursiyerlerin yerine, para karşılığında başka kişiler sokacağı yönündeki bilgi üzerine, belirlenen okullarda tedbir alındı.

Operasyonda, "Joker" olarak tabir edilen ve başkasının yerine sınava giren 57 şüpheli üzerilerinde kursiyerler adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı ile ele geçirildi. Söz konusu şahıslar ve kursiyerler olmak üzere 114 şüpheli hakkında "resmi belgede sahtecilik" suçundan işlem yapıldı.

 

İlgili Haberler