Diyarbakır'da Polise Bombalı Saldırı

Diyarbakır'da Polise Bombalı Saldırı

Saldırıda yaralanan 4 polis, hastaneye kaldırıldı.

DOĞU YİNE KARIŞTI 4 POLİS HASTANEDE

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde önceki gün çıkan olaylarda 2 kişinin öldürülmesini protesto etmek amacıyla Diyarbakır'da düzenlenen gösteride, yürümek isteyen BDP'lilerle görüşme yapan polise ses bombası atıldı. Saldırıda yaralanan 4 polis, hastaneye kaldırıldı.

Bugün sabah saatlerinden itibaren BDP il binası önünde toplanan kalabalık partili grubu, saat 13.30 sıralarında yürüyüşe geçmek istedi. Gruba izin vermeyen güvenlik güçleri ile BDP'li yöneticiler arasında görüşme devam ederken, grup arasına sızan PKK'lılar, polislerin bulunduğu alana ses bombası attı. 

POLİSE TAŞ YAĞDIRDILAR
Bombanın patlamasıyla çeşitli yerlerinden yaralanan 4 polis, Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, polis aracından yapılan anonsta, göstericilere basın açıklamasından sonra dağılmaları uyarısında bulunuldu. Buna karşın basın açıklamasının hemen ardından göstericiler polise taş yağdırdı. Polisin de tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etmesiyle ortalık savaş alanına döndü. Takviye ekiplerin de gelmesiyle polisle göstericiler arasındaki olaylar bir süre ara sokaklarda da devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı