Diyarbakır'da patlama!

Diyarbakır'da patlama!

.

DİYARBAKIR'ın Hevsel Bahçeleri'nde el yapımı patlayıcının patlaması sonucu, 20 yaşındaki Hasan Aslan ile aynı yaştaki Şahin Gezer, ağır yaralandı.


Olay, bugün 12.30 sıralarında, merkez Yenişehir İlçesi Dicle Nehri kıyısındaki Hevsel Bahçeleri'nde meydana geldi. Patlama sesi üzerine bölgeye giden polis ekipleri, Hasan Aslan ile Şahin Gezer'i ağır yaralı olarak buldu. Yüz ve vücutlarından ağır yaralanan Aslan ile Gezer, ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Ameliyata alınan iki kişinin durumlarının ağır olduğu bildirildi.

Olay yerine sevk edilen polis ekipleri bölgede geniş çaplı araştırma başlattı. İlk yapılan araştırmada, bomba parçaları bulundu. Parçaların el yapımı patlayıcıya ait olduğunu belirleyen polis, geniş çaplı soruşturmasını sürdürüyor. 

Polis, aynı bölgede bulunan Ferit Köşk Mahallesi'nde dün gece bir marketten çalınan 15 mutfak tüpüyle, bu patlamanın bağlantısının olup olmadığını da soruşturuyor.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç da el yapımı bombanın patlatıldığını söyledi. Vali Kıraç, "Ferit Köşk Mahallesi Hevsel Bahçeleri'nde el yapımı bombanın patlaması üzerine 2 kişi yaralanmıştır. Yaralıların olayla bağlantılı olup olmadığı araştırılıyor. Patlamada yaralanan 2 kişinin durumları ağır, tedavileri sürüyor" dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı