DİYARBAKIR'DA KUŞKULU KAZA 3 POLİS ŞEHİT

DİYARBAKIR'DA KUŞKULU KAZA 3 POLİS ŞEHİT

Kürt sanatçı Rojin'e koruma ekibi olarak görev yapmak üzere gittikleri ileri sürüldü

VALİLİK AÇIKLAMASI

Diyarakır Valiliği, 3 polis memurunun şehit olduğu kazayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Mardin istikameti Ovabağ Kavşağı 3'üncü kilometresinde bugün saat 10.55 sıralarında meydana gelen kazada, ters yöne giren 34 UK 9785 plakalı aracın, güvenlik görevini yapmakta olan 21 FU 214 plakalı otomobile çarpması sonucu araçta bulunan Ahmet Yıldırım, Ömer Mercimek ve Sıdkı Kara şehit olmuşlardır. Kazada yaralanan diğer araç sürücüsünün tedavisi Devlet Hastanesinde devam etmektedir. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm emniyet teşkilatımıza başsağlığı dileriz."

Şehit polis memurları için bu akşam saatlerinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde memleketlerine uğurlama törenine düzenlenecek.

SANATÇI ROJİN'E KORUMA YAPIYORLARDI İDDİASI

Kazada şehit olan polis memurlarının Ömer Mercimek, Ahmet Yıldırım ve Sıdkı Kara'nın tanınmış Kürt sanatçı Rojin'e koruma ekibi olarak görev yapmak üzere gittikleri ileri sürüldü. Mardin'de bulanan ve Diyarbakır'a geleceği belirtilen Rojin'i Diyarbakır sınırları içine girmesi ardından onu korumakla görevlendirildiği belirtilen ekibin, bu görevi teslim alamadan kazada şehit oldukları belirtildi. Ancak bu iddialar resmi makamlar tarafından henüz doğrulmadı.

KURŞUN DELİĞİ İDDİALARI

Öte yandan Valilik açıklamasında verilmeyen bir iddia daha kazada oluşan kuşkuları artırdı. Ajanslar tarafından basına uşatırılan fotoğrafların birinde, kazaya karışan araçlardan birinin camında kurşun deliğini andıran bir iz görülüyor. Olay yerine ulaşan basın görevlilerinin bu deliğe ilişkin soruları olay yeri inceleme ekipleri tarafından yanıtsız bırakıldı.

İŞTE O KUŞKULU FOTOĞRAF

29491.jpg

Sanatçı Rojin, TRT'nin Kürtçe kanalı TRT 6'da program yaptığı gerekçesiyle PKK tarafından tehdit edildiğini belirterek, koruma talebinde bulunmuştu. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Ekip bölgede genel bir koruma görevi yapıyordu. Karşı şeritten gelen otomobilin şerit ihlali yaparak polis aracına çarpması sonucu kaza meydana geldi" dedi.

İŞTE OLAY YERİNDEN ULAŞAN İLK GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı