DİYARBAKIR'DA GERİLİM HAD SAFHADA 3 ÖLÜ 3 YARALI

DİYARBAKIR'DA GERİLİM HAD SAFHADA 3 ÖLÜ 3 YARALI

Diyarbakır Valiliği: Kriz merkezi oluşturuldu. Jandarmadan da takviye yapılarak her türlü emniyet tedbiri alındı.Olaylarda 3 kişi yaşamını yitirdi. 1 vatandaş ile 2 gazeteci yaralandı

 

DİYARBAKIR'da İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İhya- Der) Diyarbakır Şube Başkanı Aytaç Baran silahlı saldırıda öldürüldü, ardından çıkan olaylarda henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 kişi daha yaşamını yitirdi.

3 KURŞUN SIKILDI YİNE KİMLİĞİ BELİRSİZ

İhya- Der Şube Başkanı bugün saat 14.30 sıralarında dernek binasında henüz kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısında 3 kurşunla ağır yaralandı. Baran kaldırıldığı Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Aytaç Baran'ın öldüğünü duyan bazı kişiler, sonra saat 15.00 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Semti'ndeki dernek binası önünde toplanarak saldırıyı protesto etti. Burada çıkan olaylar çevreye yayıldı ve bazı kişiler çevreye de işyerlerine rastgele ateş ederken olaylar sırasında saldırıya uğrayan henüz kimlikleri belirlenemeyen 2 kişi daha yaşamını yitirdi.

2 KİŞİ KIRATHANE BASKININDA ÖLDÜ

Diyarbakır'da 3 kişinin öldüğü saldırılardan sonra kentte bir dizi önlem alındı. Takviye olarak istenen jandarma Adliye binası ve Kolordu Komutanlığı çevresiyle Batıkent Kavşağı ve Seyrantepe Dörtyol'da jandarmalar nöbet tutmaya başladı. Bu arada İhya- Der Şube Başkanı Aytaç Baran'ın öldürülmesinin ardından diğer 2 kişinin yakındaki bir kıraathaneye düzenlenen baskında yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Bu baskın sırasında 1 kişinin de yaralandı. Ölen bu 2 kişiyle yaralının kimlikleri henüz öğrenilemedi. 

VALİLİK AÇIKLAMASI

090620151655558937750_2.jpg
Diyarbakır Valiliği olaylar nedeniyle Kriz Merkezi oluşturdu ve polise jandarmadan takviye istedi. Olaylarda 3 kişinin öldürüldüğü belirtilen valilik açıklaması şöyle: "İlimiz merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Semti 190'ıncı sokakta bulunan İhya- Der önünde saat 15.00 sıralarında gerçekleşen silahlı saldırı sonucu dernek yöneticisi Aytaç Baran hayatını kaybetmiştir. Olay yerine yakın bir yerde meydana gelen bir başka silahlı saldırı olayında 2 vatandaşımız daha hayatını kaybetmiştir. Söz konusu olaylarda 1 vatandaşımız da ateşli silahla yaralanmış olup yaralı vatandaşımıza gerekli tıbbi müdahaleler yapılmaktadır. Ayrıca olayı görüntülemek üzere olay yerine giden 2 basın mensubu darp edilmek suretiyle yaralanmıştır. Olaylar üzerine saat 16.00 da valilik bünyesinde kriz merkezi oluşturulmuş olup jandarmadan takviye edilmek suretiyle her türlü emniyet tedbiri alınmıştır. Vatandaşlarımızın sağduyulu hareket ederek provokasyonlara gelinmemesi konusunda duyarlı davranmaları büyük önem arz etmektedir. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz."

DHA VE İHA MUHABİRLERİNE SALDIRDILAR; 3 YARALI

 

58949_94717_09062015165630_4.jpg

Olay bugün saat 15.00 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi Şehit Semti'ndeki İhya- Der önünde meydana geldi. Dernek Başkanı Aytaç Baran'ın silahlı saldırıda öldürüldüğü haberi üzerine olay yerine giden gazetecilere, burada gösteri yapıp sağa- sola rastgele ateş açan kalabalık grup saldırdı. Basın mensuplarının tekme- tokat yere yatırılıp, kamera ve fotoğraf makinelerinin alındığı saldırıda, DHA muhabirleri Canan Altıntaş ve Serdar Sunar ile İHA muhabiri Burak Emek yaralandı. Olaylar sırasında kimliği henüz belirlenemeyen 1 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi..

Olaya müdahale eden polislerin hava ateş açmasıyla saldırganların elinden kurtarılan yaralı gazeteciler hemen yakındaki -Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Serdar Sunar ile Burak Emek ayakta tedavinin ardından taburcu edilirken, durumu daha ciddi olan DHA Muhabiri Canan Altıntaş hastanede tedaviye alındı. İhya- Der önündeki olay sırasında bir polis de hafif yaralandı.

HDP'DEN AÇIKLAMA VE BAŞSAĞLIĞI

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Semti'nde bulunan İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İhya- Der) Şube Başkanı Aytaç Baran'ın uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesinin ardından baş sağlığı mesajı yayınladı.

SALDIRININ FAİLLERİ ORTAYA ÇIKARILSIN

Mesajda, " YENİ İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın Diyarbakır'da bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğumuzu ifade ediyoruz. Saldırıyı açıkça kınadığımızı, lanetlediğimizi belirtiyoruz. Saldırıda katledilen Aytaç Baran'a Allah'tan rahmet, YENİ İHYA-DER camiasına ve ailesine başsağlığı diliyoruz. Saldırının sorumlularının hiç bir tereddüte yer bırakmayacak şekilde ortaya çıkartılmasını bekliyoruz. Halkımızı karşı karşıya getirmeye çalışan hiç bir anlayışa pirim verilmemesini diliyoruz" denildi.

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLERDİ

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı