DİYARBAKIR'DA GERGİN GÜN

DİYARBAKIR'DA GERGİN GÜN

Bugün Diyarbakır'da yapılacak olan " Hz. Peygambere Saygı" mitingi için dün büyük bir gerginlik yaşanmıştı. 1 polis ve bir zabıtanın yaralandığı gerginliğin bu gün yapılacak olan mitinge yansımaması umut ediliyor

DİYARBAKIR'da yarın Peygamber Sevdalıları'nın düzenleyeceği 'Hz. Muhammed'e Saygı' mitingi için bildiri dağıtan gruba, zabıta ekiplerinin müdahale etti ve kavga çıktı. Kavgaya ayırmaya çalışan 1 polis memuru ile 1 zabıta yaralandı.

ZABITA ENGEL OLDU İDDİASI

Diyarbakır'da Mustazaflar Cemiyeti, 'Peygamber Sevdalıları' adıyla bugün Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda 'Hz. Muhammed'e saygı' mitingi düzenleyecek. Cemiyet üyeleri Diyarbakır Valiliği'nden aldıkları resmi izinle birlikte kentte halkı mitinge davet etmek bildiri dağıttı. Merkez Yenişehir İlçesi Gevran Caddesi üzerinde bildiri dağıtan gruba iddiaya göre zabıta memurları engel olmak istedi. Çıkan tartışma sopalı yumruklu kavgaya dönüştü, zabıta araçları tahrip edildi. 

GERGİNLİK HAD SAFHADA

Kavgayı ayırmak için polis müdahale etti. Yaralanan 1 polis ile 1 zabıta memuru ambulansla hastaneye kaldırırken, olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Çevik Kuvvet ekiplerinin yanı sıra zırhlı polis araçları ve TOMA'larla polis olayın meydana geldiği caddede geniş önlem aldı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı