DİYARBAKIR'DA BOMBALI ARAÇ DEHŞETİ; 5 ŞEHİT 2 ÖLÜ 25 YARALI

DİYARBAKIR'DA BOMBALI ARAÇ DEHŞETİ; 5 ŞEHİT 2 ÖLÜ 25 YARALI

PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırdı. Saldırıda 5 polis şehit oldu, 1 çocuk hayatını kaybetti. 4’ ü polis memuru toplam 25 kişi yaralandı.

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi yakınlarında Bismil yol ayrımındaki, Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne PKK'liler bomba yüklü araçla saldırdı. Saldırıda 5 polis şehit oldu ve 1'i çocuk 2 kişi yaşamını yitirdi.

2  ŞEHİT BİR ÇOCUK ÖLDÜ ÇOK SAYIDA YARALI

DİYARBAKIR'ın Çınar İlçesi yakınlarında Bismil yol ayrımındaki, Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırdı. Saldırıda 2 polis şehit oldu, 1 çocuk hayatını kaybetti. 8’ i polis memuru toplam 25 kişi yaralandı.

KANLI BAŞLANGICIN KANLI YILDÖNÜMÜ

Kanlı saldırı PKK'nın 1984 yılında Eruh ve Şemdinli'ye baskın düzenleyerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kanlı eylemleri başlatmasının yıldönümü olan bugün saat 13.10 sıralarında düzenlendi.

150820161511238176029_2-(1).jpg

Çınar-Bismil yol ayrımındaki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği önünde şiddetli bir patlama meydana geldi.

PKK'nın bomba yüklü kamyoneti uzaktan kumandayla patlatması sonucu, Bölge Trafik Denetleme binası, önündeki beton duvara rağmen ağır hasar görürken, karşısında ve yakınında bulunan iki akaryakıt istasyonunda da saldırının etkisiyle hasar meydana geldi.

Saldırı sırasında çevreden geçmekte olan yolcu otobüsü başta olmak üzere bir çok aracın camları kırıldı. Patlama yerinde 5 metre genişliğinde ve derinliğinde büyük bir çukur açıldı.

Olay yerine Diyarbakır'dan karadan ve havadan ambulanslar ile polis ekipleri sevk edildi. İlk bilgilere göre saldırıda ölen ve yaralanın olduğu belirtildi.

Çalışmalar sırasında ölen bir kişinin cesedinin akaryakıt istasyonundan çıkarıldığı görüldü.

68939_65766_15082016150038_8.jpg

BİNADA BÜYÜK HASAR VAR

Patlama ardından yakın bölgede teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma sürerken, yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Ağır hasar gören binanın enkazının kaldırılmasında, yakında yol çalışması nedeniyle bulunan iş makineleri da itfaiye ekiplerinin çalışmasında kullanılıyor.

GÜVENLİK DUVAR VARDI

Saldırı nedeniyle karayolu trafiğe kapatılırken, yolda 6 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Bombalı araçlı saldırıya uğrayan Bölge Trafik binasına 8 yıl önce PKK'lı teröristlerin otomatik silahlarla ateş açtığı, bu saldırının ardından bina çevresinde güvenlik duvarı yapıldığı belirtildi.

VALİLİK: 2 POLİS ŞEHİT OLDU, 1 ÇOCUK ÖLDÜ, 25 KİŞİ YARALANDI

68939_65766_15082016150038_13.jpg

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi yakınlarındaki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliği'ne PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyla ilgili Valilik tarafından açıklama yapıldı. Diyarbakır Valiliği, saldırıda 2 polisin şehit olduğunu ve bir çocuğun öldüğüğünü bildirdi. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

VALİLİK AÇIKLAMASI

"Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyonuna yönelik saat 13.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç ile yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamada, ilk belirlemelere göre 2 polis memuru şehit olmuş 1 çocuk hayatını kaybetmiştir. 8'i polis olmak üzere toplam 25 kişi ise yaralanmıştır. Yaralılar tedavi altına alınmıştır."

Kaynak:Haber Kaynağı